Zielony Zakątek / Prądnik Czerwony (GAMA-M)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: Zielony Zakątek / Prądnik Czerwony (GAMA-M)

Postprzez maniek » 14 lut 2012, 10:26

Witam,

Czy ktos z przyszlych lokatorow budynku B byl w ostatnich dniach oglądac mieszkanie? Ja dostalem informację od dewelopera, ze budynek jest zamkniety. Ponoć trwa grzanie i suszenie, i nikomu nie wolno wchodzić do środka. Tylko mnie tak powiedziano czy komuś z Was jeszcze?

Pzdr
maniek

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez kacper » 14 lut 2012, 17:03

Witam też chciałem oglądnąć mieszkanie tylko w bud.A i dowiedziałęm sie to samo odnośnie grzania budynków.
kacper

Postprzez lokator » 22 lut 2012, 18:50

Witam

Czy ma ktos jakies informacje odnosnie terminu oddania mieszkan? Tylko sprawdzone i wiarygodne...

Pozdrawiam
lokator

Postprzez lokbudA » 22 lut 2012, 20:50

Witam,

Ja niestety nic nie wiem, ale byłem dzisiaj na budowie i nic kompletnie się tam niej dzieje. Obawiam się, że jeśli przed oddaniem budynek A musi mieć skończoną elewację to nie odbierzemy mieszkań w marcu.
Pozdrawiam.
lokbudA

Postprzez Aoirghe » 23 lut 2012, 08:17

Chyba jednak coś się dzieje. Byłam na placu budowy we wtorek, i widziłam, że robotnicy kładli styropian na elewacji i relingi do balkonów stały "w pogotowiu" więc pewnie je zakładali. Może to nie dużo i budowa mogłaby już być bardziej posunięta, ale jednak nie jest tak, że siedzą i cztery litery grzeją. Choć swoją drogą, zastanawiam się dlaczego blok przy Marchołta ( a raczej tylko widzoczny z tej ulicy) zaczęto gdzieś w okolicach późnych wakacji a już jest na tym samym etapie co blok A, osiedle Familijne też już wytynkowane mimo, że zaczęli kilka miesięcy po nas (owszem konstrukcja jego jest inna ale też jest o wiele wyższy). No mogłoby to jednak iść szybciej.
Aoirghe

Postprzez M52 » 24 lut 2012, 15:44

maniek napisał(a):Witam,

Czy ktos z przyszlych lokatorow budynku B byl w ostatnich dniach oglądac mieszkanie? Ja dostalem informację od dewelopera, ze budynek jest zamkniety. Ponoć trwa grzanie i suszenie, i nikomu nie wolno wchodzić do środka. Tylko mnie tak powiedziano czy komuś z Was jeszcze?

Pzdr

Z tym ogrzewaniem to do końca chyba nie tak, gdyż jak mi wiadomo to ogrzewanie nie jest jeszcze podłączone przez MPEC więc nie wiem jak ogrzewają budynek. Aby wykonać przyłącz c.o. (wykonanie wykopu, ułożenie rury przyłączeniowej) nalezy wejśc na sąsiednią posesję a tego jak mi wiadomo do dzisiaj nie uczyniono.
Przyszła lokatorka
M52

Postprzez M52 » 24 lut 2012, 15:56

Witam przyszłych sasiadów.
Czy ktos z Państwa wie, gdzie bedzie usytuowany śmietnik i jak beda usuwane śmieci, bo nigdzie nie widze miejsca na jego posadowienie jak również możliwości transportu kontenerów do ul. Kurzei. Od potoku Rozrywka jest mur oporowy i brak dojazdu z tamtej strony. Zastanawiam sie równiez jak bedziemy transportowali meble do naszych mieszkań, czy w podziemia wjedzie samochód meblowy, bo innej drogi nie ma.
Pozdrawiam
M52

Postprzez Aoirghe » 24 lut 2012, 18:22

Witam, nas poinformowano, że śmietnik będzie w budynku A w pomieszczeniu otwieranym z zewnątrz. Wydaje mi się, że jedyna możliwa droga transportu kontenera tylko chodnikiem pomiędzy budynkami a potem wzdłuz budynku B do bramy(tak jak np. wystawia się przed prywatnymi domami). Czy wjedzie transport meblowy nie wiem. Jeśli nie bedzie to wielka ciążarówka to chyba tak. Najlepiej wysłać maila do p. Witolda-on musi znać wysokość wjazdu.
Aoirghe

Postprzez kacper » 25 lut 2012, 10:52

Witaam wszystkich . Co do oddania budynków w marcu to dowiedziałęm się od pana W.Z. że napewno bedzie spóźnienie z oddaniem wiec nie ma się co czarować, musimy się uzbroić w cierpliwość. Patrząc na niektórych swoich znajomych to uwarzam że i tak jesteśmy dobrej sytuacji co do odbioru- niektórzy czekają już rok!!! Co do transportu mebli, to nie wiem o czym mowa, myślicie że auto z meblami wam stanie na wycieraczce przed drzwiami ??!! A gdzie nogi i ręce gdzie siłą mięśni i ludzki umysł ?! Pozatym jest tyle firm transportowych co mrówek- i oni dostarczają meble do mieszkania nie pytając czy jest winda chodnik podjazd czy kanał w ziemi, kasują kase i każdy jest zadowolony :)
Pozdrawiam.
kacper

Postprzez Gość » 25 lut 2012, 10:57

Co do ogrzewania to nie tylko mpec grzeje - chciałęm zauważyć że jest jeszcze coś takiego jak dmuchawy i grzejniki elektryczne. Jeśli coś w środku bydynku się dzieje np: płytki na klatkach schodowych lub malowanie. to napewno urzywają czegoś takiego .
Gość

Postprzez Gość » 25 lut 2012, 11:01

Jeśli chcieliście mieszkanie z możliwością transportu mebli do kuchni to mogliscie sobie kupić powierzchnie w hangarze na balicach, tam napewno meble i wyposarzenie dostarczono by wam to każdego z pomieszczeń :)
Gość

oferta

Postprzez Robert » 25 lut 2012, 14:59

Witam wszystkich,

Korzystając z okazji, ze są Państwo w trakcie urządzania swoich nowych mieszkań lub oczekują na ich odbiór, chciałbym zarekomendować moje usługi w zakresie projektowania i aranżacji wnętrz.
Projektowaniem zajmuję się od prawie siedmiu lat, a od pół roku pracuję już pod własnym szyldem. Współpracuję z różnymi firmami i stolarzami oferującymi meble i elementy wykończenia wnętrz.
Zachęcam do skorzystania z moich umiejętności i doświadczenia.
Więcej informacji o mnie i przykładowe realizacje znajdują się na stronie [url]www.oszust i naciągacz.iportfolio.pl
[/url]
Robert, tel. 664 979 879
Robert

Postprzez Gość » 26 lut 2012, 16:24

a co z oddzieleniami balkonow?
Gość

Postprzez NhHc » 03 mar 2012, 20:44

Witajcie,

Rozmawiałem ostatnio z biurem Gama-M i tak jak pisali poprzednicy, póki co nie ma konkretnych terminów przekazania nam kluczy.
NhHc

odbiory mieszkań

Postprzez juziwiak » 07 mar 2012, 20:24

Proszę Państwa, zbliża się czas odbiorów technicznych mieszkań. Może najwyższa pora podjąć próbę spotkania się we własnym gronie i obgadania nurtujących nas tematów? Co Wy na to? Ja wciąż chcę powrócić do tematu elewacji, za którą również zapłaciliśmy a jest nieakceptowalna a także jest "policzkiem w twarz" dewelopera względem nas wszystkich. Dlaczego się mamy na to godzić? Może uda się nam wygospodarować trochę czasu w najbliższą sobotę 10 marca i spotkać na ZZ?
juziwiak

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe