Zielony Zakątek / Prądnik Czerwony (GAMA-M)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: Zielony Zakątek / Prądnik Czerwony (GAMA-M)

Postprzez lokbudA » 24 sty 2012, 19:01

Witam,
Informacja o oddaniu mieszkań w marcu znajduje się również na stronie Zielonego Zakątka w zakładce Terminy.
Pozdrawiam
lokbudA

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez Bogna » 25 sty 2012, 10:37

Kolego "lokator" - dziękuję Ci za ośmieszenie nas w oczach dewelopera oraz gratuluje zrobienie z siebie idioty.
Bogna

Postprzez budynekB » 25 sty 2012, 11:17

Wy chyba jestescie smieszni... piszecie na kogos kto jako jedna z dwoch osob stawila sie na spotkaniu - tylko sie spoznila... a Ci ktorzy najwiecej maja do zarzucenia nawet czterech liter nie ruszyli. Faktycznie - gratuluje Bognie i sasiadowi piszacemu o porazce - ktorzy nawet sie nie pofatygowali...
budynekB

Postprzez Zbycho » 25 sty 2012, 16:51

Bogna napisał(a):Kolego "lokator" - dziękuję Ci za ośmieszenie nas w oczach dewelopera oraz gratuluje zrobienie z siebie idioty.

Witam sąsiadów!
Uważam, że nikt nikogo nie ośmieszył oraz nikt nie zrobił z siebie idioty. Byłem również na spotkaniu jako jedna z czterech osób (bo chyba tylko tyle osób było na spotkaniu). Trochę godzina spotkania była niedograna. Od Pan Witolda dowiedziałem się, że planują przekazanie mieszkań w marcu. Poczekamy do marca i zobaczymy jak to będzie. Oby deweloper się nie mylił co do terminu odbioru mieszkań.
Pozdrawima
Zbycho

Postprzez jffjjh » 26 sty 2012, 12:18

Otrzymałem informacje ze mieszkania bede oddane w marcu sugerowałem Panu Zamorskiemu ze pewnie bedzie to kwiecień/maj on natosmiast upierał sie przy marcu wiec jest to chyba dosc wiarygodny termin
jffjjh

Postprzez aa » 29 sty 2012, 13:15

Witam,

Zachęcam gorąco do oglądania ZZ gdy na południową jasną stronę elewacji budynku B pada słońce. Jakież było moje zdziwienie (a może właśnie już go nie było...) gdy moim oczom ukazały się przebijające przez elewację bloki styropianowe. Rozumiem, że takie rzeczy mogą wyniknąć z kilku- lub kilkunastoletniego użytkowania budynku, lecz po zaledwie 2-3 miesiącach, to są już jakieś jaja i w ogóle mnie to nie bawi!
Mój wniosek jest prosty - albo materiału na elewację było za mało albo jego jakość była kiepska. Jakkolwiek na to nie patrzyć Gama-M kolejny raz próbuje oszukać swojego klienta oszczędzając na materiałach.

Nie wiem jak Wy drodzy forumowicze i przyszli sąsiedzi, ale z każdym kolejnym doświadczeniem z tym deweloperem dochodzę do wniosku że popełniłem błąd kupując u nich mieszkanie. Jako, że Gama-M to młody deweloper my kupując nasze mieszkania nie mieliśmy możliwości poczytać sobie opinii w Internecie, jednak mam nadzieję, że kolejni kupujący zastanowią się dwukrotnie przed podjęciem decyzji. Wystarczy wpisać w google "gama-m opinie" i na pierwszym miejscu pojawia się stona tego forum.

Moja miarka się przebrała i albo Gama-M na czele z Panami Gackami, super sprzedawcą P. Zamorskim a także świetną kierowniczką budowy zaczną poważnie traktować swoich klientów i zmienią swój impertynentny stosunek, albo w Internecie zacznie się pojawiąc coraz więcej negatynych opinii na temat spółki. A chyba nie muszę przypominać, że w dzisiejszym świecie przy pomocy Internetu obala się rządy więc domniemam, że takie opinie nie pomogą spółce zwiększyć sprzedaży...

Jeśli elewacja nie zostanie poprawiona, dodaję wpis o Gamie-M na stronie czrnej listy deweloperów:
http://www.okradli.pl/wp/?p=576

Pozdrawiam,
Sąsiad
aa

Postprzez lokator » 01 lut 2012, 10:10

witam wszystkich tumanów piszących wierutne bzdury.najpierw przeczytajcie dobrze umowę notarialną: budynek B ma być wybudowany do czerwca a budynek A do września.wszyscy widzieli co podpisywali chyba ze ktos jest tumanem i nie widzial tego tak jak wiele rzeczy bzdurnie opisywanych na tym forum np:
kolor budynku, drewno obok okien czy tez elewacja jakas. kupilem mieszkanie w budynku A i maja czas notarialnie ustalony do września. jezeli sie nie wywiążą z tą data to wtedy bede mogł miec pretensje i napewno drastycznie bede interweniował.PS> do wszystkich przewrażliwionych...nie wypisywać głupot bo prace idą planowo i cieszyc sie ze wszystko jest juz na wykonczeniu oraz polecać gama-m zeby sprzedało sie jeszcze 9 mieszkań. strach pomyśleć ze bede miał takich sasiadów...nic wam nie pasuje.dramat mlodzi ludzie a jak stare pryki w oknach czekać na najmniejszy błąd.pozdrawiam
lokator

Postprzez lokb » 01 lut 2012, 11:27

Witam
Nawiązując do tumanów....kolego lokatorze mów za siebie ....
w moim akcie notarialnym stoi jak wół ,,budynek B zostanie wybudowany do dnia 31.12.2011,,
pzdr
lokb

Postprzez NhHc » 01 lut 2012, 17:04

lokator napisał(a):witam wszystkich tumanów piszących wierutne bzdury.najpierw przeczytajcie dobrze umowę notarialną: budynek B ma być wybudowany do czerwca a budynek A do września.wszyscy widzieli co podpisywali chyba ze ktos jest tumanem i nie widzial tego tak jak wiele rzeczy bzdurnie opisywanych na tym forum np:
kolor budynku, drewno obok okien czy tez elewacja jakas. kupilem mieszkanie w budynku A i maja czas notarialnie ustalony do września. jezeli sie nie wywiążą z tą data to wtedy bede mogł miec pretensje i napewno drastycznie bede interweniował.PS> do wszystkich przewrażliwionych...nie wypisywać głupot bo prace idą planowo i cieszyc sie ze wszystko jest juz na wykonczeniu oraz polecać gama-m zeby sprzedało sie jeszcze 9 mieszkań. strach pomyśleć ze bede miał takich sasiadów...nic wam nie pasuje.dramat mlodzi ludzie a jak stare pryki w oknach czekać na najmniejszy błąd.pozdrawiam

Z racji przepaści kulturalnej dzielącej nas nie odpowiem Ci twoim językiem. Kwestia rozróżnienia terminów wybudowania i oddania budynku jest znana każdemu, kto chociaż raz przeczytał umowę. Jak ktoś nas informuje ustnie, że przekazanie kluczy nastąpi z końcem roku i nie dotrzymuje słowa to mamy prawo wyjaśniać tą kwestię. Większość ludzi wzięła na te mieszkania niemałe kredyty i ma prawo dbać o swój portfel. A’propos krytycznych wpisów dotyczących budynku, to chyba nie śledzisz zbyt uważnie tego forum, gdyż to dzięki wnilkiwości jego uczestników do tej pory udało się nie tylko zmienić szereg niedociągnięć dewelopera a także wymóc na nim zmiany projektowe, które w przyszłości ułatwią wsztstkim życie. Ciekawe w jaki sposób zaaranżowałbyś swoją przestrzeń kuchenną z wysokością okien nie nadających się pod żadną tradycyjną zabudowę. Czy byłbyś tak uprzejmy i odśnieżał podjazd do garażu za każdym razem gdy spadnie śnieg? Ocena kwestii wykonania elewacji budynku jest subiektywna, ale skoro płacę za to tak wysoką cenę mam prawo żądać zgodności z projektem i wizualizacją.
NhHc

Postprzez lokator » 01 lut 2012, 21:22

No i na przyszłość popatrz lokatorze jakim nickiem się posługujesz i ich nie dubluj używanego już nicka, wyzywając innych od tumanów...
lokator

Postprzez Gall » 09 lut 2012, 09:21

Się zakotłowało i wszyscy się zamknęli w sobie :-)
Głowy do góry sąsiedzi ! Jeszcze chwila i wiosna będzie nasza :-)
Gall

Postprzez Gall » 13 lut 2012, 10:14

Czy wiecie może czy jakieś prace są prowadzone obecnie na Zakątku ? Czy też w związku z mrozem niewiele się dzieje ? Do marca pozostały trzy tygodnie.
Gall

Postprzez Filip » 13 lut 2012, 11:25

Trwaja prace wykończeniowe w srodku. Rozmawiałem ostatnio z kierownikiem budowy, o marcu możemy zapomnieć. Pozdrawiam
Filip

Postprzez lokator » 13 lut 2012, 22:23

to znaczy? co mowil kierownik?
lokator

Postprzez general » 14 lut 2012, 08:45

Ja uzyskałem informację, że marzec jest jeszcze realny (mówimy o połowie marca), choć mróz utrudnia sprawę. W budynku A są prowadzone prace wykończeniowe, ale problemem są nieotynkowane ściany - nie da się tego robić w takiej temperaturze. Miejmy nadzieje, że mróz trochę odpuści.
general

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe