Zachodnia 21 / Ruczaj (Sol Invest i Art)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Zachodnia 21 / Ruczaj (Sol Invest i Art)

Postprzez krokus » 28 sty 2010, 00:20

Obrazek

„Zachodnia 21” to nowe, kolejne wspólne (po inwestycji „Polana Borkowska”), przedsięwzięcie dwóch krakowskich firm deweloperskich: Sol Invest oraz Art Development.

Inwestycja zlokalizowana jest przy ul. Zachodniej, pomiędzy ulicami Grota Roweckiego i Kobierzyńską w południowo – zachodniej części Krakowa w rejonie Ruczaju. W okresie kilku ostatnich lat stał się on miejscem wielu nowych inwestycji mieszkaniowych przekształcając się w jeden z najszybciej rozwijających się i najbardziej perspektywicznych obszarów miasta.

Szybkie załatwienie codziennych spraw zapewnia rozwinięta w tym rejonie infrastruktura miejska, a jakość życia podnosi bliskość miejsc, gdzie można spędzić wolny czas. Spacerowicze i miłośnicy przyrody docenią bliskość terenów rekreacyjnych w okolicy Bielańsko – Tynieckiego Parku Krajobrazowego, Zalewu Zakrzówek czy Skałek Twardowskiego, rowerzyści skorzystać mogą m.in. z malowniczej trasy rowerowej wzdłuż Wisły, prowadzącej aż do zabytkowego klasztoru w Tyńcu.

Taka lokalizacja to również gwarancja bardzo dobrego skomunikowania z resztą miasta. Zmotoryzowani w wygodny sposób mogą stąd dotrzeć zarówno do centrum jak i południowej obwodnicy, tras wylotowych czy też lotniska w Balicach. Ci którzy nie dysponują samochodem skorzystać mogą z komunikacji miejskiej, kursującej ul. Kobierzyńską i Grota Roweckiego (linie autobusowe nr 106, 114, 116, 124, 166, 178, 194, 206, 213, 223, 263), bądź prywatnych przewoźników kursujących ze Skawiny. Dodatkowo w najbliższych latach planowane jest wybudowanie linii szybkiego tramwaju z pętlą przy ul. Czerwone Maki.

Przewidywany termin zakończenia inwestycji to II kwartał 2011 r.
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Zachodnia 21 / Ruczaj (Sol Invest i Art)

Postprzez hobbit » 15 lut 2010, 02:31

Witam , ja w tygodniu jadę podpisać umowę.
Ceny w miarę i dobrze rozplanowane mieszkania, do tego lokalizacja wg mnie naprawdę niezła, jak na chwilę obecną chyba najlepsza opcja w Kraku dla młodego człowieka bez kredytu na karku(pod wzg cena/lokalizacja/metraż)jeżeli chodzi o mieszkania wielkości ok. 50m2, dojazd na zachodnią niezły i samochodem w miarę szybko można dostać się do centrum (pomijając korki na Roweckiego w godzinach szcytu ale pod tym względem cały Kraków podobny). Jeżeli ktoś szuka czegoś tańszego w nowym bud., zostaje Huta , budują się tam 2 bloki 2 piętrowe na osiedlu Na stoku (widziałem na krakowskim gumtree) , mieszkania 3 pokojowe ok 70m2 za 270/280 tys. Mnie zależy na nie pakowaniu się w kredyty i kupnie czegoś co ewentualnie będzie można wynająć tak wiec NH odpada, a tutaj do 300tys mozna znaleźć niezłe 2 pokoje w dobrym układzie bez całej "tarasowo-apartmentowo-angelowo- sratata " otoczki (czynsz /własnośc hipoteczna/ - po odbiorze mieszkańcy wybierają zarządcę nieruchomości i tutaj ustalą się wysokości , bez szaleństw ma nadzieję ;) . Z tego co widać na stronie Zachodniej i co widziałem na miejscu budowy aktualnie leją fundamenty. Developerzy być może nie najwięksi, mam nadzieję że budowa nie stanie pośrodku i faktycznie w czerwcu 2011 po sfinalizowaniu będzie można odebrać klucze, czego sobie i innym zainteresowanym życzę. Sol Invest z tego co widać na ich stronce jakiś porażających inwestycji do tej pory nie zrealizował, ale trzyma się na rynku od dawna, z kolei Art. development realizuje aktualnie dosyć ciekawe jak na PL pod wzgd formy obiekty mieszkalne. Z tego czego się dowiedziałem jedna z opcji płatności zakłada 20% przy spisaniu umowy , potem 5 rat po 15 % i końcowa przy odbiorze 5%. Na stronie nie ma o tym informacji ale do ceny ogólnej trzeba doliczyć obowiązkowe kupno komórki lokat. 1m2/ok 2tys zl , przy wpłacie 50% wartości mieszkania komórka (ponoć "gratis" ;). Sam budynek wygląda nieźle i nie razi w oczy. Otoczenie ok. Po ok 3 mies. szukania drugiego mieszkania w krakowie, zdecydowałem się na zachodnią, ceny wporządku bez odjazdów w stosunku do metrażu no i lepsze to od rynku wtórnego albo klity 20- 30 m2 w "centrum". Co Wy sądzicie o tej inwestycji ? Z tego co widać trochę mieszkań juz poszło- a w necie jest od niedawna.
hobbit

Postprzez Gość » 15 lut 2010, 20:42

Jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, mieszkania w przystepnej cenie (jak na dzisiejszy rynek:/) z dobrym ukladem w dobrej jak dla mnie lokalizacji. Deweloper wydaje sie byc uczciwy i zdlugim stazem dzialajacy w tym rejonie Krakowa. Na dzien dzisiejszy problemy z dojazdem ale nie wszyscy wiedza ze istniejący w sasiedztwie kampus uj ciagle sie rozbudowuje, wymusza to przebudowe ul. Grota-Roweckiego - Bobrzynskiego na odcinku od Kapelanki do ul. Czerwone Maki (2 pasy w jedna i 2 pasy w druga strone) + dodatkowo szybki tramwaj. Inwestycja ruszy w tym roku i ma byc gotowa na 2012 rok wiec rok po oddaniu mieszkan na zachodnie, wtedy dojazd bedzie o niebo lepszy(info sprawdzone). Pozdrawiam
Gość

Postprzez kaplica » 17 lut 2010, 02:44

radzę uważać, deweloper szczególnie nierzetelny, nieprofesjonalny, opóźnienie budowy mini budynku na zdunów sięgnęło dwóch lat, spowodowane m.in. tym że pania Soklakowa zapomniała uzyskac pozowlenie na przyłącza medw, ot taki detal... Radzę uważać i wszystko dwa razy sprawdzić, złaszcza pozwolenia i papiery inne.
kaplica

Postprzez dragonn » 09 kwi 2010, 23:30

Może ktoś z Państwa chce sprzedać mieszkanie 3 pok. do 59 m2- nie na parterze?
dragonn

tanie kuchnie na wymiar www.kuchnienazamowienie.com

Postprzez PawelDudek » 15 gru 2011, 20:37

tanie kuchnie, szafy na wymiar www.kuchnienazamowienie.com

można wysłać projekt do wyceny.
PawelDudek

Postprzez zawiedziona » 17 sty 2012, 14:08

Ja od tego dewelopera kupiłam mieszkanie i NIGDY WIĘCEJ NIE POPEŁNIE JUŻ TAKIEGO BŁEDU Zapytajcie mieszkańców osiedla na ul Zdunów co myslą o tych oszustach. Drogi nie ma, ogrodzenia nie ma i nie bedzie, w piwnicy woda, w niektórych mieszkaniach już grzyb, komórki lokatorskie zalane. TRAGEDIA!!!!
zawiedziona

Postprzez nowa » 23 sty 2012, 19:24

witam, ja jestem klientka Art-u teraz - Solart-u , zakupiłam mieszkanie w inwestycji Krakowskie przedmiescie, niestety developer nie wywiazuje sie z umowy i ma juz conajmniej półroczne opóźnienia i konca niewidac. NIestety nie robia nic by zmienic sytuacje, nie informuja wogole o poczynanich, zero kontaktu i informaCJI.
wychodzi na to ze wkopalismy się w niezłe gówno, zostaniemy z kredytem i bez mieszkania.
przykro że tak sie traktuje ludzi....
Trzeba sie dobrze zastanowic nad podjeciem z nimi wsółpracy.
nowa

Postprzez wiewioora » 23 lut 2012, 16:37

Czy ktos moze zakupil mieszkanie od Sol & Art przy ulicy Winiawskiego w Krakowie?

Pozatym jak zalatwiliscie sprawe klauzul w umowie dotyczacych doplaty za procentowa zniane metrazu i inflacji? Wg. Sadu Okregowego w Warszawie - Sad Ochrony Konkurencji i Konsumenta sa to klauzule niedozwolone.
wiewioora

Postprzez Robo » 12 mar 2012, 00:37

Deweloper do "bani". Notorycznie nie dotrzymuje terminów swoich inwestycji ani danego słowa, a klientów ma za "motłoch", na którym można zarobić. Radzę ostrożnie z tą firmą. Nic bez notariusza i potwierdzeń przelewów, a najlepiej wpłacać poważne kwoty jako ostatnia rata inwestycji. Zresztą i to nie uchroni nikogo od zrobienia się w "konia".... albo terminy przesuwane, albo fuszerka w robocie - ciągle maja pod górkę - ale to innych wina!
Robo

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe