Leczenia otyłości w Krakowie

Jak i gdzie dbać o zdrowie i urodę? Dobre i sprawdzone salony kosmetyczne, solarium w Krakowie

Leczenia otyłości w Krakowie

Postprzez puszek » 20 Sty 2010, 01:19

Chciałabym zrzucić trochę kilogramow, a sama sobie nie radze, wiec musze gdzieś sie wybrać.

Chciałam się dowiedzieć czy ktoś korzystał z Centrum Leczenia Otyłości w Krakowie? Czy warto sie tam wybrać, i ile kosztuje tam wizyta?
puszek

Re: Leczenia otyłości w Krakowie

Postprzez wagowymarcin » 20 Sty 2010, 02:35

Korzystam z usług Centrum już od ponad roku. W ciągu ponad 12 miesięcy zruciłem prawie 40 Kg. Sporo. Jestem przekonany że bez wizyt by się nie udało a
jeżeli nawet to odbiło by sie to na zdrowiu. W ciągu tego okresu już trzykrotnie byłem kierowany na komplet wszelakich badań (krew, tarczyca, obciążenie genetyczne z tendencją do tycia, cukier itp itp) Za każdym razem wyniki te zostały zinterpretowane a jadłospis dostosowany. Ostatnie wyniki wskazują na zdrowie niemowlaka a wszelkie przekroczenia zostały "naprawione" Bardzo dokładnie godzina po godzinie przeanalizowano mój tryb życia, odżywiania, pracy,
ewentualnych ćwiczeń. Zgadza się. Dostaję założenia diety iluś tam kalorii ale to chyba dobrze. Oczywiście podstawą sukcesu jest podejście do tego odchudzania jako do zmiany zupełnie trybu życia, i to dzięki wizytom udało się zrozumieć i wdrożyć w życie. Dodatkowo naturą człowieka jest to że bardziej się staramy jeżeli ktoś nad dami "grzmi" i tak też traktuję co miesięczne wizyty - jako element kontroli wraz z pomocą i sugestiami. Reasumując : podejście jak najbardziej profesionalne, pełne wsparcie i medyczna opieka z analizą wyników badań i comiesiecznych rezulatatów, reagowanie na jakiekolwiek "odchylenia" od planowanego procesu chudnięcia. Dodatkowo pomoc w doborze medycznych specyfików które w mniejszy czy większy sposób pomagają we wszystkim. Tak czy inaczej najważniejsze by pamiętać że odchudzać nie da się dla kogoś, dla czegoś, bo tak trzeba.... Żeby schudnąć najlepiej zrobić to własnie tylko dla siebie, bo sam chcę to zrobić, wiedząć że jestem gotowy na poświecenia i starczy mi silnej woli by przetrwac najtrudniejsze. A potem niech zasady wdrożone podczas diety staną się normalnym trybem życia. Sukces gwarantowany.
wagowymarcin

Postprzez bianka » 20 Sty 2010, 23:16

Zdecydowanie nie!!! Nie chodźcie tam, to miejsce gdzie chodzi przede wszystkim o wyciągnięcie od pacjentów pieniędzy i to sporych. To czego możecie sie tam spodziewać to zalecenie stosowania diety 1100 kal.Najbardziej typowej diety jaką znajdziecie za darmo w sieci. A tam zapłacicie za to 110 zlotych (no jeszcze ważenie, pomiar obwodu w brzuchu i biodrach i zawartości tłuszczu). Ja dostałam dokładnie taką dzietę, pani "doktor" nie interesował mój tryb zycia, rodzaj
pracy i takie tam bzdury, które przecież na zapotrzebowanie kaloryczne nie mają żadnego znaczenia! Wizyta trwała 10-15 min. chciałam opowiedzieć, o swoich
zwyczajach żywieniowych. I to był błąd. Dostałam wyraźne sygnały , że zabieram ich cenny (i to jak!) czas. To paskudne konowały, ludzie pozbawieni
przyzwoitości. No i na koniec zalecenie stosowanie suplementu diety mającego przyspieszyć spalanie tłuszczu- bio cla z zieloną herbatą. Zapytałam na jakiej
zasadzie działa ten specyfik. Pani doktor bez żenady powiedziała, że nie wie. Tzn, że spala tłuszcz, ale ona nie wie jak (psiejsko czarodziejsko...). Zaczęłam
drążyć, w końcu przyznała, że ona i tak w to nie wierzy (w działanie suplementów). TRAGEDIA!!!
bianka

Postprzez bar » 30 Cze 2010, 14:13

bianka napisał(a):Zdecydowanie nie!!! Nie chodźcie tam, to miejsce gdzie chodzi przede wszystkim o wyciągnięcie od pacjentów pieniędzy i to sporych. To czego możecie sie tam spodziewać to zalecenie stosowania diety 1100 kal.Najbardziej typowej diety jaką znajdziecie za darmo w sieci. A tam zapłacicie za to 110 zlotych (no jeszcze ważenie, pomiar obwodu w brzuchu i biodrach i zawartości tłuszczu). Ja dostałam dokładnie taką dzietę, pani "doktor" nie interesował mój tryb zycia, rodzaj
pracy i takie tam bzdury, które przecież na zapotrzebowanie kaloryczne nie mają żadnego znaczenia! Wizyta trwała 10-15 min. chciałam opowiedzieć, o swoich
zwyczajach żywieniowych. I to był błąd. Dostałam wyraźne sygnały , że zabieram ich cenny (i to jak!) czas. To paskudne konowały, ludzie pozbawieni
przyzwoitości. No i na koniec zalecenie stosowanie suplementu diety mającego przyspieszyć spalanie tłuszczu- bio cla z zieloną herbatą. Zapytałam na jakiej
zasadzie działa ten specyfik. Pani doktor bez żenady powiedziała, że nie wie. Tzn, że spala tłuszcz, ale ona nie wie jak (psiejsko czarodziejsko...). Zaczęłam
drążyć, w końcu przyznała, że ona i tak w to nie wierzy (w działanie suplementów). TRAGEDIA!!!

POTWIERDZAM!!!!!!!!!!!!
byłam na dwóch wizytach - wstetne baby, ktore nie udzielają żadnych wskazówek, mają Cię w d...., patrzą na Ciebie jak na trędowata. ODRADZAM GARNCARSKĄ!
bar

Wróć do Zdrowie, uroda i styl

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość