Kraków park wodny (aquapark)

jak sie do tego zabrać, gdzie, kiedy, za ile fitness, siłownia, rolki, joga, karate w Krakowie

Kraków park wodny (aquapark)

Postprzez krokus » 09 Maj 2010, 23:33

Parku Wodny w Krakowie
Adres:
Kraków ul. Dobrego Pasterza 126
informacja telefon (012) 616-31-90,91

Godziny otwarcia: codziennie od 8.00 do 22.00

Największy kryty aquapark w Polsce i jeden z największych obiektów tego typu w Europie!
* największa powierzchnia basenów krytych (ponad 2000m²)
* najdłuższa sieć zjeżdżalni - w tym najdłuższa rura zjazdowa w Polsce (202 m)
* najwięcej wodnych atrakcji

Zajęcia z Fitness Walkingu, które w Klubie Wellness poprowadzi sam Robert Korzeniowski wraz z reprezentantami Polski, zawodnikami Korzeniowski Team!

Jakie ceny obowiązują, czy są zniżki dla uczniów, studentów? Jaki cennik karnetów? W jakim stanie jest siłownia, sauna? Czy można zrobić urodziny w aquaparku? Jakie są atrakcje dla dzieci? Czy jest kurs nurkowania albo nauka pływania?

Jak prezentuje się zaplecze w aquaparku?
# Restauracja - Aquatio
# Centrum Zabaw Dziecięcych Gibon
# Studio Urody
# Swimmer – sklep sportowy
# Sklep Gadżet i Cafe Internet
# EuroGames
# Vivid Sport - Biuro Turystyki Aktywnej

Nie wiesz jak dojechać do parku wodnego? Sprawdź dojazd na mapie Krakowa.

Jakie są Wasze opinie?
krokus

Krakowski park wodny

Postprzez eisa » 25 Lip 2010, 21:01

Szukałam forum, na którym mogłabym się podzielić wrażeniami z parku wodnego w Krakowie.
Jestem z Wrocławia i mam porównanie z naszym aquaparkiem.
Zacznę od plusów: duży wybór zjeżdżalni, fajna rwąca rzeka...
Właściwie nic więcej nie mogę wymyśleć.
Plusem mógłby być fakt, że codziennie od bodajże 8:00 do 9:00 bilet godzinny jest tańszy (10 zł w czasie tej godziny, normalnie 12 zł; ulgowy), jednak dwie zjeżdżalnie zewnętrzne są w tym czasie nieczynne... Czułam się trochę zrobiona w balona.
Poza tym: absolutnym minusem jest brak strefy zewnętrznej. We Wrocku do aquaparku zimą przychodzi mnóstwo ludzi, chcących poczuć różnicę między zimnym zewnętnym powietrzem, a ciepłą wodą w której się siedzi. W Krakowie to niestety niemożliwe. Kolejną rzeczą, która mnie po prostu odrzuciła jest straszny smród w jaccuzi i tam gdzie chodzi się po takich kółkach z gąbki i trzyma liny. Ta lina naprawdę niesamowicie cuchnie i woła o wymianę. Ścianka wspinaczkowa nie jest jak dla mnie atrakcją w ogóle. Uchwyty zrobiły się śliskie, łatwo się obetrzeć spadając. Widziałam jak jedno dziecko (ok. 12 lat) spadło z tej ścianki i obiło kostkę, po czym spadło na kolegę. Mało to bezpieczne.
Strefa fitness niczym nie odbiega od Wrocławskiej. Poza tym mamy też bogatą ofertę wellness.
Wiadomo, że takich rzeczy jak brak basenu solankowego nie będę wypominać, bo to unikalne we Wrocku, w skali Polski przynajmniej. Ale sztuczna fala i basen sportowy by się przydały.
Najbardziej mi się podobały czerwona i fioletowa zjeżdżalnia. Pozostałe 2, jak wspomniałam, nieczynne. Ale wewnętrze generalnie beznadziejne. Człowiek leci na łeb na szyję bez przyjemności. Wielki spadek w dół, chlust po sam nos w wodę, nic nie widać, bo oczu nie otworzysz (chyba że chcesz dostać prosto w oko). Bęben jeszcze był ok, ale od połowy. 1 poł. tak jak mówiłam, z górki na pazurki zupełnie bez sensu. No i na wszystkich zjeżdżalniach bez wyjątku idzie się potłuc. Kolejne elementy są źle dopasowane, a złącza niewypolerowane i łopatkami jedzie się jak po tarce. We Wrocku nie do pomyślenia.
eisa

Wróć do Uprawianie sportu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość