ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service)

Postprzez krokus » 16 kwi 2010, 09:21

Obrazek
Obrazek

Kraków, Kurdwanów, ul. Halszki 28

Halszki 28 to nowoczesny budynek wielorodzinny w kształcie litery u z amfiteatralną ekspozycją w kierunku południowym. W naszej najnowszej inwestycji proponujemy Państwu komfortowe i starannie zaprojektowane mieszkania o zróżnicowanej liczbie pomieszczeń (od jedno do czteropokojowych) i powierzchniach od 29 do 86 metrów kwadratowych. Pięciokondygnacyjny budynek zostanie wyposażony parking podziemny, miejsca garażowe oraz miejsca postojowe na zewnątrz. Na parterze przewidziano przestrzeń dla trzech lokali usługowych.

Płatności:
30% - po umowie przedwstępnej
20% - stan zerowy
15% - stan surowy otwarty
15% - stan surowy zamknięty
15% - roboty instalacyjne
5% - po odbiorze mieszkania

ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service): nowe mieszkania na sprzedaż, ceny

cena: 5 499 zł / m2
termin oddania: II kwartał 2011

Jakie są Wasze opinie?
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service)

Postprzez Jurek » 31 maja 2010, 12:41

Teraz wygląda to tak:

Obrazek

Plus dla nich, że jest dostępne w kredycie. Okolica też do przeżycia. Kurdwanów jest dobrze skomunikowany (szybki tramwaj). No zobaczymy jak to będzie.
Jurek

Postprzez Olinka » 08 cze 2010, 17:39

Projekt bardzo ładny. No i cena genialna. Jest coś tańszego na rynku pierwotnym w Krakowie?
Znajomi mieszkali na Daliowej, czyli troszkę powyżej tej inwestycji i wiem, że okolica naprawdę fajna.
Wokół mieszkają młode rodziny więc mieszka się przyjemnie. Jest dosyć spokojnie.
Gdzieś słyszałam, że dobrze się te mieszkania sprzedają. Też bym chętnie kupiła. Nie wykluczam, że zamienię bo utknęłam na Ruczaju i te korki mnie wykańczają. Na Kurdwanowie przynajmniej dojazd jest naprawdę dobry.

Pozdrawiam
O.
Olinka

Postprzez cameos » 18 cze 2010, 13:05

Witam
Dzisiaj jest już dach, są już wstawione okna i właśnie montują barierki na balkonach, naprawdę starają się chłopaki :)
Mam nadzieję, że już niedługo będę tam mieszkać, Chętnie poznałabym moich przyszłych sąsiadów zwłaszcza z nr 16 :)
cameos

Postprzez qwerty » 24 cze 2010, 19:39

Plusem jest niewątpliwie cena, natomiast jak nie kupi się miejsca w parkingu podziemnym to trzeba będzie parkować pewnie z kilometr od bloku:) Tych tańszych miejsc postojowych na zewnątrz budynku już niestety dawno nie ma - a szkoda. Nie wiadomo też w końcu ile miejsc na zewnątrz będzie ogólnodostępnych, ale dla wszystkich raczej nie wystarczy... No i brakuje mi jakiegoś placu zabaw dla dzieci, w sumie to zieleni tam za dużo też nie będzie. Tak jak napisałem dużym plusem póki co jest cena.
Jak ktoś ma jakieś aktualne zdjęcia z budowy to wrzucajcie bo na stronie wawelu ciągle zima...:)
qwerty

Postprzez Mimi » 01 lip 2010, 09:44

Natrafiłam na film z Halszki. Wrzucony 23 czerwca więc chyba w miarę odwzorowuje to co się tam teraz dzieje.

Mimi

Postprzez mario » 15 lip 2010, 12:53

Witam, mieszkam bardzo blisko tej inwestycji więc codziennie widzę postępujące efekty prac, wkrótce wrzucę jakieś aktualne zdjęcia.
Ja zakupiłem mieszkanie w II etapie więc jeszcze trochę poczekam...
Wie ktoś może czy wynajęte są już lokale usługowe i dla kogo? Była mowa o jakimś mniejszym tesco, ale nie wiem co z tego wyszło.
Jeśli chodzi o tereny zielone to naprawdę nie jest źle porównując z innymi osiedlami ;) No i duży plac zabaw 5 minut drogi, "ogólnodostępny" .
Jedyny znak zapytania (-) to działka halszki 26 naprzeciw bloku, w tej chwili zarośnięta chwastami, ale mowa jest o budowie tam kościoła na który konsekwentnie są zbierane fundusze. No i w godzinach szczytu (16-19) duży ruch samochodowy na ulicy halszki w skręt w ulicę wysłouchów.
To tak na gorąco ogólna opinia, pozdr
mario

Postprzez mirabelka » 17 lip 2010, 19:10

ja zastanawiam się nad tym ostatnim etapem.
co do kościoła to kiedyś było dużo zamętu z tym, ale wyczytałam gdzieś, że chyba nie będzie tam tego kościoła. gdzieś chyba na jakimś forum o tym pisali. jak znajdę to info to wkleję link.
a jeśli chodzi o lokale usługowe to właśnie też słyszałam o tesco. przyda się żeby nie trzeba było do carefour'a latać, czy też do sklepiczków na Daliowej :)
mirabelka

Postprzez Tomek » 22 sie 2010, 19:48

Doszły mnie słuchy, że w pierwszy weekend września będą tam dni otwarte. Podczas tego festynu kurdwanowskiego.
Tomek

Postprzez Fillli » 24 sie 2010, 16:33

Pamiętam jak w tamtym roku podczas tego festynu wkopywali łopatę jako takie uroczyste rozpoczęcie, a jak jechałem tam ostatnio to już budynek stoi jak tralala. Wydaje mi się, że bardzo szybko im ta budowa idzie. Elewacje widziałem ostatnio i naprawdę fajnie to wygląda.
Fillli

Postprzez L » 27 sie 2010, 11:59

Jesli chodzi o lokale użytkowe to z tego co wiem po ostatniej rozmowie to nie bedzie tesco tylko stokrotka. Podobno juz nawet jakies umowy maja podpisane. Wiec tez nie jest zle. :)
L

Postprzez ewa » 08 wrz 2010, 14:28

Witam
Zakupilismy mieszkanie w II etapie i niecierpliwie oczekujemy jak juz bedziemy mogli tam zamieszkac.
JEst juz potwierdzone, ze na dole bedzie znajdowac sie supermarket stokrotka wiec nawet ok.
Chcielibysmy nawiazac kontakt z przyszlzymi sasiadami :) Jesli i Wy kupiliscie mieszkanie na Halszki piszcie. by-sr@o2.pl
POzdrawiam
ewa

Postprzez mario » 22 wrz 2010, 08:39

Z tego co się dowiedziałem w biurze WS właściciela lokalu (sklepu) jeszcze nie ma, ciągle trwają negocjacje.
II etap prawdopodobnie będzie ukończony zgodnie z umową tj. IV kwartał 2011, natomiast III etap ma duże
szanse być ukończony wcześniej niż przewidywany II kw. 2012.
Mam pytanie, czy może ktoś próbował dokonywać zmian projektowych budowlano-instalacyjnych
w mieszkaniu i czy były jakieś problemy z wykonaniem takich zmian przez wykonawcę?
Pozdr
mario

Postprzez dra » 26 wrz 2010, 19:51

Czy ktoś wie jak z etapem I. Czy uda sie im podpisać umowy jeszcze w tym roku? chodzi o Vat. Mieszkanie spłacimy całe a i tak vat musimy zapłacić 1%. A niby prawo nie działa wstecz:(
dra

Postprzez Agna » 15 lis 2010, 17:39

nie będzie umów w tym roku chyba.
ale z tego co ja gdzieś się tam dowiadywałam to jak masz wpłacone 90% sumy, a wejdzie podwyżka vatu od nowego roku to ten 1% podatku dopłacisz do tych 10% wartości mieszkania które jeszcze nie zostały wpłacone.
Agna

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe