ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: ul. Halszki 28 / Kurdwanów (Wawel Service)

Postprzez machod » 20 lut 2012, 08:35

Jest jakiś normalny dostawca internetu czy też telewizji?
machod

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez zly » 20 lut 2012, 22:05

prosze o kontakt w sprawie zawiazania wspolnoty mieszkaniowej w celu zmniejszenia wysokich kosztow zarzadzania nieruchomoscia .Przyklad wywoz smieci moj brat placi normalnie okolo9 zl halszki28 21 zl Przyklad platnosc za miejsce postojowe moj brat placi okolo20 zl ja na halszki wedlug pana zarzadcy okolo70 zl Przyklad moj brat ciepla woda16.67m3 halszki19.00 m3WSZYSTKIE INNE OPLATY TAKZE SA ZNACZNIE WYZSZE WIEC JAK NIE CHCEMY PLACIC ZAWYZONYCH STAWEK(W MOIM PRZYPADKU NAWET OKOLO100 ZL MIESIECZNIE)MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYS WSPOLNOTE MIESZKANIOWA WRAZ Z ZARZADEM .
zly

Postprzez mario » 21 lut 2012, 14:58

zly napisał(a):prosze o kontakt w sprawie zawiazania wspolnoty mieszkaniowej w celu zmniejszenia wysokich kosztow zarzadzania nieruchomoscia .Przyklad wywoz smieci moj brat placi normalnie okolo9 zl halszki28 21 zl Przyklad platnosc za miejsce postojowe moj brat placi okolo20 zl ja na halszki wedlug pana zarzadcy okolo70 zl Przyklad moj brat ciepla woda16.67m3 halszki19.00 m3WSZYSTKIE INNE OPLATY TAKZE SA ZNACZNIE WYZSZE WIEC JAK NIE CHCEMY PLACIC ZAWYZONYCH STAWEK(W MOIM PRZYPADKU NAWET OKOLO100 ZL MIESIECZNIE)MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYS WSPOLNOTE MIESZKANIOWA WRAZ Z ZARZADEM .

No to niezła lipa, ale z tego co pamiętam jest zapisane w umowie z dew. że zarządcę będziemy mogli zmienić dopiero po roku od pozwolenia na użytkowanie mieszkań.
mario

Postprzez Sasiad » 28 lut 2012, 10:10

Witam sąsiadów, czy może dysponujecie Państwo informacjami na temat sygnału telewizji, jak gdzie i za ile można załatwić??? o internecie i telefonie wiem - Fibermax ale telewizja ??? Pozdrawiam
Sasiad

Postprzez Mariusz » 28 lut 2012, 20:55

Sasiad napisał(a):Witam sąsiadów, czy może dysponujecie Państwo informacjami na temat sygnału telewizji, jak gdzie i za ile można załatwić??? o internecie i telefonie wiem - Fibermax ale telewizja ??? Pozdrawiam

Zapraszam na stronę http://www.halszki28.pl jest tu informacja o TV.

mario napisał(a):przez mario » 21 lut 2012, 14:58

zly napisał(a):prosze o kontakt w sprawie zawiazania wspolnoty mieszkaniowej w celu zmniejszenia wysokich kosztow zarzadzania nieruchomoscia .Przyklad wywoz smieci moj brat placi normalnie okolo9 zl halszki28 21 zl Przyklad platnosc za miejsce postojowe moj brat placi okolo20 zl ja na halszki wedlug pana zarzadcy okolo70 zl Przyklad moj brat ciepla woda16.67m3 halszki19.00 m3WSZYSTKIE INNE OPLATY TAKZE SA ZNACZNIE WYZSZE WIEC JAK NIE CHCEMY PLACIC ZAWYZONYCH STAWEK(W MOIM PRZYPADKU NAWET OKOLO100 ZL MIESIECZNIE)MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYS WSPOLNOTE MIESZKANIOWA WRAZ Z ZARZADEM .

No to niezła lipa, ale z tego co pamiętam jest zapisane w umowie z dew. że zarządcę będziemy mogli zmienić dopiero po roku od pozwolenia na użytkowanie mieszkań.

I sprawa dot. Wspólnoty - już jest i działa - powstała AUTOMATYCZNIE.
Zarządcę będziemy mogli zmienić w każdej chwili, nie ma takiego wpisu w umowie.
Niestety jak na razie mało ludzi podpisało akt notarialny i KW jest tylko kilkanaście wpisów dot. wyodrębnienia lokalu - trzeba czekać....
Mariusz

Postprzez Maciejj » 04 mar 2012, 13:21

Zarządcę będziemy mogli zmienić po roku licząć od dnia ustanowienia odrębnej własności i sprzedaży pierwszego lokalu w budynku - tak jest zapis w umowie.
Maciejj

Postprzez karolcia » 06 mar 2012, 13:58

Ja mam niestety rurę kanalizacyją na zewenątrz i idzie przez pół łazienki. Jeszcze nie jestem na etapie prac wykończeniowych ale mam nadzieję że fachowcy coś z tym zrobią:-) Nie znam się zupełnie na tych rzeczach i trochę mi to spędza sen z powiek. Jeśli ktoś miał taki przypadek to jak sobie z tym poradziliście?
karolcia

Postprzez jacek » 06 mar 2012, 16:31

karolcia napisał(a):Ja mam niestety rurę kanalizacyją na zewenątrz i idzie przez pół łazienki. Jeszcze nie jestem na etapie prac wykończeniowych ale mam nadzieję że fachowcy coś z tym zrobią:-) Nie znam się zupełnie na tych rzeczach i trochę mi to spędza sen z powiek. Jeśli ktoś miał taki przypadek to jak sobie z tym poradziliście?

spokojnie sąsiadeczko, fachowcy podpowiedzą można to zamaskować, można ją zabudować murkiem można też przenieść punkty a dokładnie toaletę, np bliżej pionu z którego ta rura wychodzi a dalej to już 50-tkami rurami w ścianie. glowa do góry, da się zdobić z tym cuda tylko fachowcy muszą pomyśleć logicznie.
pozdr.
jacek

Postprzez Mariusz » 06 mar 2012, 17:52

Maciejj napisał(a):Zarządcę będziemy mogli zmienić po roku licząć od dnia ustanowienia odrębnej własności i sprzedaży pierwszego lokalu w budynku - tak jest zapis w umowie.

Taki zapis jest w umowie przedwstępnej - w akcie notarialnym zrzekasz się wszystkich roszczeń do tej umowy. W akcie jest tylko informacja o tym, że w księdze wieczystej wpisany jest zarządca. Wiec zarządce można zmienić!
Mariusz

Postprzez mieszkaniec » 16 mar 2012, 16:39

Szanowny panie administratorze forum mieszkańców halszki 28 kiedy będzie można się logować na to właśnie forum, zalogowałem się dwa dni temu lecz mój loging jest nadal niekatywny
mieszkaniec

Postprzez dawidn1 » 01 kwi 2012, 14:01

witam sąsiadów, ktoś może podpowiedzieć jak przepiąć kable w włączniku od wentylatora w łazience tak aby nie chodził on non stop ?
z góry dziękuje
dawidn1

Postprzez Karolcia » 02 kwi 2012, 11:15

spokojnie sąsiadeczko, fachowcy podpowiedzą można to zamaskować, można ją zabudować murkiem można też przenieść punkty a dokładnie toaletę, np bliżej pionu z którego ta rura wychodzi a dalej to już 50-tkami rurami w ścianie. glowa do góry, da się zdobić z tym cuda tylko fachowcy muszą pomyśleć logicznie.
pozdr.[/quote]

Dziękuję za pocieszenie:-)
Mam jeszcze jedno pytanie. My mamy mieszkanie zakupione w ostatnim etapie. Ostatnio mieliśmy odbiór techniczny- spisaliśmy protokół co mają poprawić. Po tygodniu dzwonią do mnie iż można już odbierać klucze-ale poprawek w mieszkaniu nie nanieśli!!Nie można nawet wyciągnąć od nich kiedy to zrobią.Wydaje mi się iż w tym wypadku nie powinnam odbierać tego mieszkania. Jak było u Was z poprawkami?
Karolcia

Postprzez dawidn1 » 02 kwi 2012, 16:01

miałem podobnie, nic nie zostało zrobione, ale podpisałem protokół zdawczy ale z adnotacją iż żadne z powyższych usterek nie zostały zrealizowane, po 2 tyg. sami zadzwonili do mnie z pytaniem kiedy mogą to zrobić. Już zostało to zrobione.

PS. pomoże ktoś z tym włącznikiem wentylatora ?
dawidn1

Postprzez greg » 05 kwi 2012, 22:43

Witam.Czy komus zmieniono(ZWIEKSZONO) kwote za metr mieszkania? Umowa na 7% vat u -pierwsza transza po zmianie na 8%. Znaczna roznica wychodzi-do doplaty!!!
greg

Postprzez abc » 05 kwi 2012, 23:35

Witam

Szanowni Państwo,
Czy nie zaniepokoiło Was pałętające się po osiedlu cygańskie towarzystwo?
Prawdopodobnie wynajmują jedno z mieszkań. Macie jakieś miłe/niemiłe doświadczenia z nimi?

Pozdrawiam
abc

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe