zly napisał(a):prosze o kontakt w sprawie zawiazania wspolnoty mieszkaniowej w celu zmniejszenia wysokich kosztow zarzadzania nieruchomoscia .Przyklad wywoz smieci moj brat placi normalnie okolo9 zl halszki28 21 zl Przyklad platnosc za miejsce postojowe moj brat placi okolo20 zl ja na halszki wedlug pana zarzadcy okolo70 zl Przyklad moj brat ciepla woda16.67m3 halszki19.00 m3WSZYSTKIE INNE OPLATY TAKZE SA ZNACZNIE WYZSZE WIEC JAK NIE CHCEMY PLACIC ZAWYZONYCH STAWEK(W MOIM PRZYPADKU NAWET OKOLO100 ZL MIESIECZNIE)MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYS WSPOLNOTE MIESZKANIOWA WRAZ Z ZARZADEM .
Sasiad napisał(a):Witam sąsiadów, czy może dysponujecie Państwo informacjami na temat sygnału telewizji, jak gdzie i za ile można załatwić??? o internecie i telefonie wiem - Fibermax ale telewizja ??? Pozdrawiam
mario napisał(a):przez mario » 21 lut 2012, 14:58
zly napisał(a):prosze o kontakt w sprawie zawiazania wspolnoty mieszkaniowej w celu zmniejszenia wysokich kosztow zarzadzania nieruchomoscia .Przyklad wywoz smieci moj brat placi normalnie okolo9 zl halszki28 21 zl Przyklad platnosc za miejsce postojowe moj brat placi okolo20 zl ja na halszki wedlug pana zarzadcy okolo70 zl Przyklad moj brat ciepla woda16.67m3 halszki19.00 m3WSZYSTKIE INNE OPLATY TAKZE SA ZNACZNIE WYZSZE WIEC JAK NIE CHCEMY PLACIC ZAWYZONYCH STAWEK(W MOIM PRZYPADKU NAWET OKOLO100 ZL MIESIECZNIE)MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYS WSPOLNOTE MIESZKANIOWA WRAZ Z ZARZADEM .
No to niezła lipa, ale z tego co pamiętam jest zapisane w umowie z dew. że zarządcę będziemy mogli zmienić dopiero po roku od pozwolenia na użytkowanie mieszkań.
karolcia napisał(a):Ja mam niestety rurę kanalizacyją na zewenątrz i idzie przez pół łazienki. Jeszcze nie jestem na etapie prac wykończeniowych ale mam nadzieję że fachowcy coś z tym zrobią:-) Nie znam się zupełnie na tych rzeczach i trochę mi to spędza sen z powiek. Jeśli ktoś miał taki przypadek to jak sobie z tym poradziliście?
Maciejj napisał(a):Zarządcę będziemy mogli zmienić po roku licząć od dnia ustanowienia odrębnej własności i sprzedaży pierwszego lokalu w budynku - tak jest zapis w umowie.
Powrót do Inwestycje mieszkaniowe