przez polka » 08 lis 2010, 11:18
NIE IDĘ NA ŻADNE WYBORY !!! Do tej pory byłam na każdych wyborach, bo zależało mi na przyszłości mojego kraju, uczyłam swoje dzieci, że każdy z nas jest obywatelem tego kraju i uczyłam patriotyzmu. Teraz sama w to wątpię. Wykluczono mnie z członkostwa w spółdzielni mieszkaniowej, za nieregularne wpłaty za czynsz. Powód? Nie mam pracy! Nikogo nic w tym kraju nie obchodzi, tylko kasa!!! Nie mam zamiaru przykładać ręki do tego, aby następni siadali na stołkach i nic sobie nie robili z tego, że problemy istnieją. Jeśli zostałabym alkoholiczką lub narkomanką, to może ktoś w tym kraju wyciągnąłby rękę do mnie, ale ja jestem zwykłą postacią w tym kraju i chcę tylko normalnie pracować, za godne pieniądze, opłacić media i zapłacić dziecku w szkole wyjście do teatru. Nie zależy mi już kto i jak rozkradnie ten kraj, bo już niewiele zostało. Jest mi przykro, że ta demokracja nauczyła tylko złodziejstwa i kombinatorstwa. Czy ktoś zna kogoś typu Bolesław Chrobry? Polska wtedy była bogatym krajem, pod dowództwem mądrego króla, a teraz ....... ??? : siema