Sloneczne Miasteczko / osiedle Złocień (LC Corp SA)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Sloneczne Miasteczko / osiedle Złocień (LC Corp SA)

Postprzez kris » 02 cze 2011, 22:55

O kurcze, rzeczywiście... Tosia - a widziałaś tam pracowników? Czy budowa zamarła ?
kris

Postprzez krokuviete » 03 cze 2011, 10:26

Zadzwoniłabym do tego komornika i spróbowała podpytać co to za egzekucja, kim jest wierzyciel i jakiej kwoty dochodzi, no i oczywiście sprawdziłabym księgę wieczystą dla tej nieruchomości, aby sprawdzić czy jest już w księdze wzmianka o zajęciu i na czyj wniosek, jakbym już miała umowę na zakup mieszkania w tej inwestycji.
Swoją drogą przecież jeszcze chyba parę dni temu dach na jednym budynków był robiony, przyglądnę się dzisiaj dokładniej, co się tam dzieje.

Pozdrawiam,
krokuviete

Postprzez alina » 03 cze 2011, 10:29

witam
czy ktoś może mi wytłumaczyć co się dzieje?
dla mnie deweloper ma kłopoty!!!
sama osobiście pojade dzisiaj na budowę, chcę to zobaczyć, na zdjęciu jakiegoś słupa widać że nic sie tam nie dzieje, żadnego chłopa na budowie
poza tym telefon do biura sprzedaży jest w tym momencie konieczny, przecież nie kupię mieszkania od kogoś kto ma cholera naklejki od komornika.
alina

Postprzez LCCorp » 03 cze 2011, 11:17

Witam

W nawiązaniu do pytań i wątpliwości powyżej chciałbym stanowczo zdementować wszelkie sugestie dotyczące jakiegokolwiek problemów finansowych LC Corp oraz spółki córki Kraków Zielony Złocień czy stanu technicznego obiektów. Postępowanie egzekucyjne komornika dotyczy jednego z podwykonawców prac budowlanych z którym zakończyliśmy współpracę w lutym tego roku – podwodem wypowiedzenia umowy były nieuregulowane płatności względem dostawców materiałów budowlanych. Jednocześnie chciałbym podkreślić iż zmiana jednej, podkreślam jednej z około dziesięciu firm działających na placu budowy, w żaden sposób nie wpłynęła na harmonogram prac, który zakłada zakończenie budowy w okolicach września – czyli 2 miesiące przed planowanym terminem oddania. Dodatkowo parę faktów o których chyba wielu z nas zapomina (dotyczy to szczególnie osób rzucających podejrzenia bez sprawdzenia informacji – pytanie dlaczego?). Firma LC Corp to duża spółka giełdowa o kapitale zakładowym 447 558 311,00 zł, mająca w portfelu kilka zrealizowanych projektów, budująca obecnie 4 osiedla w Polsce, z czego 4 kolejne projekty zostaną uruchomione do końca tego roku. Dodatkowo w minioną środę zakupiona została kolejna działka w Krakowie pod budowę nowej inwestycji – informację znajd Państwo poniżej.
http://www.lcc.pl/aktualnosci/105,kolej ... kowie.html
W razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszam do kontaktu z biura sprzedaży.
Z poważaniem
Tomasz Kaleta
Dyrektor ds. Sprzedaży
LCCorp

Postprzez sasiadka » 06 cze 2011, 11:01

Panie Tomaszu jakie piękne słowa .
Będąc w sobotę na placu zabaw(tym koło rzeczonych naklejek) z córką dokładnie się temu przyjrzałam. Oklejony jest płot i słupy doprowadzające prąd na waszą budowę. Czyżbyście nie rozliczali się uczciwie z waszymi podwykonawcami. Tylko ich zmieniali. Powszechna praktyka wielkich firm. Wy oczywiście jesteście czyści , inwestujecie w kolejne budowy . A mali idą na dno .
Kto chce mieszkać w miejscu gdzie płynie tyle złej energii . sąsiadka zza oklejonego płotu
sasiadka

Postprzez alina » 06 cze 2011, 13:59

byłam na budowie w sobotę po południu, widziałam te naklejki ale nie widziałam żadnego robotnika...
brama zamknięta, żadnej żywej duszy, czy budowa zatrzymała się?
w każdym razie coś jest nie tak
w innym dziale ktoś napisał sumienie uspokojone, postępowanie nie dotyczy wykonawcy, ale komornik jest dalej na budowie
alina

Postprzez mariusz » 15 cze 2011, 13:57

Witam , oberwuję nalepki komornicze od dłuższego czasu na ogrodzeniu i słupach to chyba już miesiąc?
(nie wiem jak na budowie) i jestem nadal zaniepokojony.
Jeżeli developer jest taką mocną firmą to dlaczego pozwala sobie na odstraszanie klientów?
Wg. mojej wiedzy nie ma bezzasadnych zajęć komorniczych, a jeżeli zajęte jest ogrodzenie to co? plac budowy nie jest własnością developera?

Może ktoś zna jakieś rozsądne wytłumaczenie?
Pozdrawiam Mariusz
mariusz

Postprzez opiniowicz » 02 lip 2011, 19:58

Należy sprawdzić KW czy działy III i IV są czyste.

Ważne też na jaką kwotę jest zajęcie - może dotyczyć zarówno 20.000 jak i 20.000.000. W tym pierwszym przypadku nie ma się czym martwić - w tym drugim już trochę gorzej. Samo zajęcie, tak ujawnione jak na zdjęciach, nie wstrzymuje budowy - chyba że komornik zająłby też materiały budowlane (zajęcie ogrodzenia oznacza że nie można tego ogrodzenia sprzedać ani go zdemontować). Pytanie - czy w tygodniu budowa trwa?
opiniowicz

Postprzez PawelK » 06 lip 2011, 10:44

Powiem szczerze, że im wiecej czytam o tej inwestycji tym większe mam co do niej wątpliwości. W końcu kupienie mieszkania to jest bardzo poważna decyzja a tutaj coraz więcej niewiadomych. Po wpisaniu w google tej inwestycji pojawiają się takie linki jak:
http://www.mmkrakow.pl/343899/2010/3/25 ... egory=news
http://www.mmkrakow.pl/344413/2010/5/17 ... egory=news
Teraz doszła do tego sprawa tego komornika, która tak do końca nie jest wyjaśniona. Nie wiem czy znacie sprawę firmy developerskiej ULMI, która w Krakowie i okolicach miała kilka inwestycji i też zaczęły się problemy z podwykonawcami. Skończyło się na tym że moja znajoma, która kupiła u nich mieszkania dostała pismo od komornika, że jak ma jakieś wierzytelności względem nich to ma wpłacić na konto komornika. Firma przestała instnieć a znajoma do tej pory użera się żeby odzyskać cokolwiek, bo mieszkanie które kupiła jest niedokończone a kredyt za nie spłaca.
Ceny tych mieszkań jak na lokalizację też nie powalają tak na prawdę.
PawelK

Postprzez zlocieniowicz » 15 wrz 2011, 13:05

Nie wiem jak z komornikiem itp ale podstawa to LOKALIZACJA. Ostrzegam osoby zainteresowane mieszkaniem tam. Po pierwsze bez samochodu ani rusz (komunikacja fatalna, rzadko, mało) po drugie minimalna infrastruktura: dwa sklepy na krzyż, jedna apteka, wysokie ceny bo brak konkurencji. Po trzecie problem zalewania: nie chodzi nawet o samo osiedle ale jedyną (!!!) droge dojazdową. Jeśli jest zalana, a tak było nie raz, dojazd utrudniony. Huk pociągów i bandy kiboli to już nic w porównaniu z tym co powyżej ;)
zlocieniowicz

Postprzez Marianek » 15 paź 2011, 11:26

te osiedle to porazka, ceny w tej inwestycji są chore, jest to najgorsza, nieudana inwestycja lc corp, ale jak juz kupili ta dzialke to cos musza z tym fantem zrobic
Marianek

Postprzez mieszkaniec » 23 lis 2011, 14:41

Witam gdyby ktoś chciał meblować mieszkanie to polecam firme Meb-krak bardzo solidna firma i ceny dość konkurencyjne firma mieści sie niedaleko bo na Bieżanowskiej. Pan Tomek od pomiarów pomaga w zaprojektowaniu tak ze mozna nawet oszczedzic na projektancie. a oto ich strona www.meb-krak.pl Polecam serdecznie.
mieszkaniec

Postprzez Tomek » 14 gru 2011, 14:24

Ludzie.. przecież tam dwa razy do roku jest pływalnia.... pogięło kogoś?? szczerze odradzam.. nie jestem konkurencją tylko czytam i widzę co się dzieje w Bieżanowie po wybudowaniu autostrady i odprowadzeniu z niej wody do Serafy.. to jest jakieś nieporozumienie......
Tomek

Postprzez econ » 10 sty 2012, 19:39

popieram, to gówniane miejsce, zadupie, odpływ, kurwidołek...lepiej zakupić szeregówkę w wieliczce...bieżanów prokocim to największy syf w krakowie, już nowa, stara huta ładniejsza..eh brak słów dla ludzi którzy tam kupili lub zamierzają kupić... :roll:
econ

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe