Skuteczna dieta odchudzająca

szkoła gotowania, zdrowe odżywianie, co jeść, pić, sprzęt do gotowania

Skuteczna dieta odchudzająca

Postprzez ggdd » 27 paź 2010, 17:38

Jaka bardzo dobra dieta na odchudzanie bez efektu jojo?

Poszukuję skutecznej diety odchudzającej. Próbowałam już tylu diet, że mogłoby to stać sie moim hobby. Macie jakieś rady, przepisy na taką cudowną dietę? W trzy miesiące chciałabym zrzucić 9 kilogramów! Obecnie ważę 70kg przy wzroście 169 cm i samopoczucie do bani.
Jakie macie opinie w tym temacie?

---
najlepsza dieta, jadłospis, przepisy na posiłki, menu, śniadanie, obiad, kolacja, efekty, wady, zalety, co jest, dr dukan, tygodniowa, białkowa, proteinowa, 7 dni, za darmo, dla mężczyzn, tabele, książka, pdf, chomikuj, blog, porady lekarzy, dietetyków, ekspertów
ggdd

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Skuteczna dieta odchudzająca

Postprzez Viola » 27 paź 2010, 20:26

Dieta 1000 kalorii

Ja polecam wypróbowaną przeze mnie diete 1000 kcal. Jest ok. ale trzeba się regularnie ruszać(ćwiczyć, biegać, pływać ok.3-4razy tyg.), bo bardzo spowalnia sie przemiana materii, czyli zwalnia ci sie tempo chudnięcia! Do toalety na posiedzenie :-) udajesz się nie codzień, ale co 2 - 3 dni. Ruch temu zapobiega. Jedz regularnie!!!! To jest najważniejsze! Pięć niedużych posiłków dziennie. W sumie 1000 kcl. To tyle co zestaw w mcdonald's! Ale ta dieta działa cuda.

należy zrezygnować z :
-białego pieczywa
- ziemniakówk, frytek itp.
- fast food'ów (wiesz o co chodzi?!)
- słodkich, gazowanych napojów i soków
- słodyczy!!!

do jadłospisu dodać:
- pełnoziarniste pieczywo
- chude wędliny
- mnóstwo warzyw
- dużo owoców
- kasze(gryczana, jęczmienna itp.)
- bardzo dużo wody bez gazu

Kup:
- wagę łazienkową
- wagę kuchenną
- tabele kaloryczne(z netu ściągnij)

Ale jeśli nawet pominiesz ostatnie trzy punkty (te o wagach i tabelach) to i tak po miesiącu... ba! wcześniej!!! zobaczysz, że ubrania stają się lużniejsze.
Jeśli brak Ci czasu na cwiczenia:
- Wysiadaj przystanek lub dwa przed domem, szkołą? pracą? i dojdź piechotą.
- Nie uzywaj windy, nawet jeśli mieszkasz na 8 - 9 piętrze. Schody doskonale odchudzają!
- No i te warzywa, chude mięso i nabiał , kasze i owoce!
- I woda!

---
skuteczna dieta, jadłospis, przepisy na posiłki, menu, śniadanie, obiad, kolacja, efekty, wady, zalety, co jeść, tygodniowa, 7 dni, za darmo, dla mężczyzn, tabele, książka, pdf, chomikuj, blog, porady lekarzy, dietetyków, ekspertów, opinie
Viola

Postprzez aniakowes » 27 paź 2010, 22:12

violcia a ty ile schudłaś na tej diecie ? efekty jakieś dobre są czy nie warto ?
aniakowes

Postprzez Viola » 28 paź 2010, 12:36

jeśli będziesz trzymać sie powyższych zasad to efekty same przyjdą i bedziesz mile zaskoczona. ;)
Mi udało sie zrzucić 5kg w 2 miesiące i od tamtego czasu trzymam wagę, dla mnie najlepsza dieta na odchudzanie.
Viola

Postprzez owianka » 02 gru 2010, 16:48

Diet jest mase. Najwazniejsze zeby jesm malymi porcjami a nie sie nachapac kiedy mozna jesc a potem caly dzien umierac z glodu. Z umiarkowaniem!- tak sie nazywa dobra dieta.Ja wczesniej robilam taka diete gdzie dzien sie zaczynalo od kubka kawy, do tego plasterek szynki i jajko. Na obiad salatka z kurczakiem i na kolacje jakis sucharek. Wytrwalam tylko 2 tygodnie. No w sumie wyniki byly takie, ze zrzucilam 3kg ale potem szybko pojawil sie efekt jojo. :( no wiec sie wkurzylam i pojechalam na dwa tygodnie nad jezioro bodenskie http://przewodnik.onet.pl/europa/niemcy/atrakcje/jezioro-bodenskie,1,3286572,artykul.html. Bylo swietnie. Jadlam co chcialam, robilam co chciala ale warunkiem bylo to, ze bede sie poruszac. No wlasnie sport jest bardzo wazna czescia diety albo jezeli chcemy zgubic zbedne kg. Wiec po wyjsciu z domu, ktory wynajelam sobie http://www.casamundo.pl/niemcy/ wsiadalam na rower a potem do jeziora- plywanie - to jest to ! odpowiednie na sylwetke. Pomimo tego, ze zrzucilam tylko 1,5 bylam zadowolona i bardzie naladowana energia niz po diecie.
owianka

Postprzez elka » 30 gru 2010, 11:29

niestety nie zgodzę się z zaletami diety 1000kcal.
jest to dieta dobra na spowolnienie przemiany materii ( nie jest wolniejsze chudnięcie ). spowolnienie podstawowej przemiany materii polegana tym, że jak normalnie nasz organizm do "życia" potrzebuje 2000kcal (zależy od wieku, wzrostu, składu ciała- tkanka tłuszczowa, mięśniowa), to po diecie, która wywołuje szok głodówkowy w organiźmie (dieta1000kcal), nasza podstawowa przemiana materii obniża się.
poza tym, przy takiej diecie pierwsze co tracimy to woda i tkanka mięśniowa, czyli to co dla organizmu najlepsze i co najładniej wygląda.
lepiej zrobić dietę bogatszą w kalorie i wolniej chudnąć.
polecam diety białkowe. dobra dieta białkowa pozwala na dodatkowe przyspieszenie przemiany materii i pozwala uniknąć zbędnej utraty mięśni przez dobre ich odżywienie. chudniecie wolniej ale z lepszym efektem i można uniknąć efektu jo-jo.
nie sztuka szybko schudnąć i zostać wiszącym szkieletem. wart się pomęczyć i wypracować jędrne i sprężyste ciało.
a co do biegu przez 10 min. owszem, ale spalicie wtedy tylko zapasy glikogenu w mięśniach, ale nie tłuszcz. do spalenia tkanki tłuszczowej potrzebny jest wysiłek tlenowy, czyli o mniejszym natężeniu i długi (tłuszcz spala się po ok40 min. wysiłku), najlepiej mierzyć sobie tętno i zależnie od stopnia wytrenowania i wieku utrzymywać je w granicach 135 - 155 uderzeń/min.
elka

Postprzez yaninaaa » 11 lut 2011, 17:24

Najlepsza jest dieta pod kontrolą dietetyka a nie na własną rękę! Przekonałam się o tym próbując kolejna diete setny raz... Przypadkiem trafilam na Wadowicka do poradni Harmonia ciala. Trafilam do p. Olgi, ktora polecam kazdemu. Nie obeszlo sie bez psychologa, bo okazalo sie, ze problem mam tez w glowie... Szczegoly i namiary na dietetyka na stronie: www.harmoniaciala.pl
yaninaaa

Postprzez piotr » 11 lut 2011, 23:39

No oczywiście że tylko dietetyk poleca najlepsze diety dostosowane do osoby.
Poza tym diety nawet dietetyków nie sprawdzają się czasami...
A tu jakieś widze "domowe" sposoby..
piotr

Postprzez komander » 17 mar 2011, 18:01

Która dieta odchudzająca jest najlepsza i naprawdę działa ?

Słynna jest Dieta Dukana, ale czy na pewno pomaga i odchudza ?

Co sądzicie o diecie "jem i chudnę" ostatnio tak modnej ?
komander

Postprzez piskorski » 26 mar 2011, 18:03

A ja polecę pewnie każdemu znaną i prostą dietę - DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA - sam stosowałem i zapewniam że po kilku tygodniach efekt będzie widoczny GOŁYM OKIEM ! Nie żartuje. Sam nie wierzyłem, a teraz jestem posiadaczem zgrabnego brzuszka. :)
piskorski

Postprzez mimi » 06 sty 2012, 15:07

Z własnego doświadczenia wiem, że stosowanie diet na własną rękę to katastrofa! Odchudzałam się chyba wszystkimi możliwymi dietami z internetu i od znajomych, ale ich efektem była tylko anemia i zniszczone włosy :( W końcu postanowiłam skorzystać z pomocy fachowca...I na szczęście trafiłam do Harmonii Ciała na Wadowickiej. Tam dietę ułożył mi Pan Łukasz! Rewelacja, chudnę, dobrze się czuję a do tego pozbyłam się anemii. Piszę to, aby pomóc innym dziewczynom w sytuacji podobnej jak była moja...bo nie warto ryzykować zdrowia. Pozdrawiam!
mimi

Postprzez kamiska » 09 sty 2012, 16:58

Polecam wybrać się do dobrego dietetyka. Dieta na własną rękę nigdy nie wychodziła mi na dobre.
kamiska

Postprzez magdamiko1991 » 13 sty 2012, 13:59

Ostatnio wszędzie czytam, że Dieta Dunkana jest bardzo szkodliwa i nie powinno się jej stosować.

Mama mojej koleżanki stosowała przez wiele lat dietę, ktora polegała na tym, że nie łączyła mąki z cukrem. Czyli nie jadła niczego, co zawierało to połączenie. I mówię Wam, dało efekty.

Ja na szczęście nie potrzebuję diet. Dzięki, mamo, za odziedziczoną po Tobie genialną przemianę materii:)
magdamiko1991

Postprzez golabek55 » 18 lut 2012, 22:38

Witam,
moja siostra poddała się badaniu krwi (skład, m.in. hormony, enzymy) ułożyli dla niej indywidualna dietę, nie wiele straciła na wadze, a za to bardzo schudła, w ciągu miesiąca aż dwa rozmiary, teraz kontynuuje i jest ok, nie ma efektu jojo. Ważne aby dieta była indywidualna dla każdego, a nie uniwersalna. Uniwersalne mogą być tylko ogólne zasady.
pozdrawiam
Joanna :)
golabek55

Postprzez faralia » 27 lut 2012, 11:34

Podstawą jest zbilansowany jadłospis, wyrzucenie z niego słodyczy, fast foodów, rzeczy z dużą ilościa "chemii" (zupki, gotowe dania) i dodanie dużej ilości ruchu do tego i sama zobaczysz, że kilogramy powolutku, ale skutecznie znikną ;)
faralia

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Kulinaria