Rua Bonita ul. Śliczna Śródmieście (Gerium)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: Rua Bonita ul. Śliczna Śródmieście (Gerium)

Postprzez Mateusz » 12 sty 2012, 19:24

Witam, ze względów osobistych zmuszony jestem sprzedać zakupione mieszkanie na osiedlu Rua Bonita przy ul. Ślicznej 34 w Krakowie (Śródmieście) Poszukuję osoby („Cesjonariusz”), która nabędzie ode mnie mieszkanie znajdujące się na III piętrze
(52,77 mkw).

BARDZO ATRAKCYJNA CENA !!!

Więcej informacji pod tel. 505 443 859 lub tel. 501 568 712
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mateusz

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez Mateusz » 12 sty 2012, 20:34

dogodne płatności transzach !
Mateusz

Postprzez ola29 » 21 sty 2012, 13:17

Mateusz napisał(a):dogodne płatności transzach !

czy ktoś może rozwinąć temat tej przebudowy w okolicach ślicznej, meissnera? to pozwoliłoby na kapitalne odkorkowanie okolicy i mega usprawni ruch. prosze o podanie źródła tych rewelacji/
ola29

Postprzez jk » 21 sty 2012, 21:06

ola29 napisał(a):
Mateusz napisał(a):dogodne płatności transzach !

czy ktoś może rozwinąć temat tej przebudowy w okolicach ślicznej, meissnera? to pozwoliłoby na kapitalne odkorkowanie okolicy i mega usprawni ruch. prosze o podanie źródła tych rewelacji/

http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=27577& ... 577&vReg=1

po prawej stronie w ramce są linki do roznych roporządzeń, uchwał, ogloszen dotyczących mpzp, w nich tez są informacje dotyczące przebudowy ślicznej i meissnera
jk

Postprzez wladek » 24 sty 2012, 12:57

Japa napisał(a):
jk napisał(a):
Japa napisał(a):Z tego co mi wiadomo tymi torami prawie nic nie jeżdzi, prawie oznacza 1 skład towarowy dziennie.
Aczkolwiek tory są na tyle atrakcyjne że tamtędy może iść SKM

Miejsce jest fajne, byłem tam niedawno, sam przyznaję że zastanawiam się nad tą lokalizacją, no ale trzeba poczekać i zobaczyć rozkłady

Japa, mam wrazenie, ze jestes przedstawicielem developera. Jaki jeden skład dziennie, mieszkam w tej okolicy i zapewniam Cie ze pociagi jezdżą znacznie częściej. Owszem, jest to jak dla mnie bardziej znosny dzwięk i ciągły hałas z np bardzo ruchliwej ulicy, ale nie można mącić ludziom w glowach, ze pociagi tamtedy prawie nie jeżdżą

nie no, spoko jeśli uważasz że jestem przedstawicielem developera to proszę bardzo :)
Mi się tak wydawało że tam niewiele jeździ, te tory prowadzą do Płaszowa, przechodząc obok Plazy, tam jestem często (niedaleko) pracuję i powiem szczerze że jeszcze tam pociągu nie spotkałem, chyba że te tory gdzieś się rozchodzą :)
ps.
gdzie widzieliście rozkłady, bo ja na stronie nie widzę :)?

Owszem tory się rozchodzą, bo pierwszy z nich to bocznica do Łęgu (jeździ tam może 1 lub 2 pociągi z węglem dziennie),
pozostałe dwa tory prowadzą na Płaszów i jeździ tam co najmniej jeden pociąg na godzinę.
wladek

Postprzez gregoriewicz » 20 lut 2012, 19:30

dla zainteresowanych więcej info na temat przebudowy skrzyżowań mogilska/meissnera i śliczna/meissnera ( wtym wizualizacja):
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1490057
gregoriewicz

Postprzez jozef » 29 lut 2012, 12:28

ktoś wie w jakiej perspektywie czasowej ma być realizowana ta przebudowa? bo bardzo poprawiłoby to komunikację w okolicy.
jozef

Postprzez lokator » 05 mar 2012, 00:19

Witam
Do końca marca 2012 ma się odbyć przetarg na przebudowę skrzyżowania Meissnera/Lema - czas na realizację to 24miesiące - czyli do 2014r. skrzyżowanie powinno być wybudowane.
lokator

Postprzez spinka » 10 mar 2012, 19:21

No i co tam na ślicznej? ;) Byłam niedawno w biurze i z tego co się orientuję, sprzedaż idzie dość niemrawo. Mieszkań jest sporo, zwłaszcza wiekszych. Ceny też już nie tak zachęcające jak na początku, ale to niestety norma :x Natomiast jak widzę budowa idzie bardzo prężnie.
zastanawiam się czy (i w ogóle) dojdzie do realizacji budynku nr 2 (minus - będzie blizej torów). Nie zwróciłam uwagi na linię wysokiego napięcia - czy ktos mi może podpowiedzieć w jakiej odległości od budynków się znajduje?
spinka

Postprzez gnom » 11 mar 2012, 10:06

spinka napisał(a):No i co tam na ślicznej? ;) Byłam niedawno w biurze i z tego co się orientuję, sprzedaż idzie dość niemrawo. Mieszkań jest sporo, zwłaszcza wiekszych. Ceny też już nie tak zachęcające jak na początku, ale to niestety norma :x Natomiast jak widzę budowa idzie bardzo prężnie.
zastanawiam się czy (i w ogóle) dojdzie do realizacji budynku nr 2 (minus - będzie blizej torów). Nie zwróciłam uwagi na linię wysokiego napięcia - czy ktos mi może podpowiedzieć w jakiej odległości od budynków się znajduje?

wkleję to co w Waszym wątku o mieszkaniach w hucie

"lepszy towarowy niż lema stanowiąca istotny element obwodnicy, Dąbrowskiej to jednak huta więc nie ma co porównywać, zasadnicza różnica w lokalizacji, o pociągu powiedziano tu juz wszystko, więc nie ma co powtarzać, a ja ze swojej strony uważam że

SPRZEDANE PONAD 50 MIESZKAŃ NA TYM ETAPIE TO SPORO.

Familijne ma sprzedane 50 na gotowym budynku,
superkrak ze swoim apartmanami chyba kilka sztuk a mieszkania gotowe niemal
śliczna tyuż obok juz niemal wyprzedana, jakieś odpady są już tylko w cenach znacznie wyższych niż w Rua Bonita
stella nova odpada bo huczy trochę mogilska
Szenwalda róniez odpada bo dojazd od lema, i dąbskiej więc trochę na około

P.S. Większośc z wymienionych ma lub miała znacznie wyższe ceny niż rua bonita

każda inwestycja ma swoje plusy i minusy, nie uważam że rua bonita wygląda żle na tym tle - mam nadzieję że szybko skończą i się wprowadzę
gnom

Postprzez gnom » 11 mar 2012, 10:09

http://www.ruabonita.pl/ zresztą na stronie widać wszystko co i jak

a odnośnie dużych mieszkań, to niestety trynd jest taki by budowę mieszkań kończyć na 55 m2, a jak ktoś chce większe to co ma zrobić? apartament od razu czy dom we wrząsowicach? nie wiem dlaczego zatem większe mieszkania sa postrzegane jako słabe? złe? gorsze? w okolicy jest bardzo mało 4 pokojowych mieszkań ale nie po 120 m2, tylko takich po 70 - 90, niestety wiele inwestycji oferuje na podobnej powierzchni mieszkania trzypokojowe a te są już problemem.
gnom

Postprzez spinka » 11 mar 2012, 14:06

Cóz ja szukam po prostu małego mieszkania dwupokojowego (ok 38 m.) blisko centrum. I wdzię braki w tym zakresie - albo większe kawalerki, albo już naprawdę większe mieszkania 2-pokojowe (nie na moją kieszeń), albo ceny z sufitu. A 3 pokojowych mieszkań od. ok 60 m jest dużo w niemal każdej inwestycji. Choć zgodzę sie, że jeszcze większych jest tez jak na lekarstwo - ale ceny też są olbrzymie - niektórzy wolą sobie rzeczywiście wybudować dom na prowincji za tę sumę. Ostatnio w którejś inwestycji w centrum Krakowa była wielka promocja ok 100 000 w dół na mieszkaniach ponad 100 m.

Rua Bonita mi się podoba (jeszcze obczaję tę linię wysokiego napięcia). Pociągi mi też specjalnie nie przeszkadzają. Ale czekam na drugi budynek - bo licze na niższe ceny na początku.
spinka

Postprzez spinka » 11 mar 2012, 14:30

Znalazłam tę linię. Nie wygląda to dobrze - ale osiedle "Sliczna" obok jest chyba jeszcze jej bliżej. Obojętne dla zdrowia to na pewno nie jest http://www.ruabonita.pl/galeria/zdjecia-z-budowy

5 czy 6 zdjęcie od końca.
spinka

Postprzez Sasiad2 » 12 mar 2012, 21:29

Zupełnie nieprawdziwa informacja, że osiedle śliczna jest bliżej od linii wysokiego napięcia niż Rua bonita. Uwaga: na zdjęciu 5od końca widać blok Bursztynowego Domu a nie Śliczna - który jest i przy torach i przy linii wysokiego napięcia. Z budynku A- Rua Bonity do linii wysokiego napięcia będzie ok. 30metrów; od Ślicznej linia jest oddalona o ok. 180metrów.
Nie wiem czemu nie rozpoczęto sprzedaży mieszkań z budynku A, bo jak widzę ze swojego balkonu budowa idzie prawie jednocześnie i budynku A i budynku B. Budynek A będzie od torów ok. 50metrów no i linia wysokiego napięcia pod oknem. Budynek B do lini wysokiego napięcia ma 100metrów.
Proszę dopytać o mieszkania w budynku A w biurze sprzedaży.
Sasiad2

Postprzez spinka » 13 mar 2012, 19:19

Myślę, że się jednak rozmyślę. 30 m od linii wysokiego napięcia jest dla mnie zdecydowanie za blisko.
spinka

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe