Osiedle Nowe Dąbie I/ul. Szenwalda/Dąbska (BRE.locum SA)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Osiedle Nowe Dąbie I/ul. Szenwalda/Dąbska (BRE.locum SA)

Postprzez m » 10 sty 2012, 14:56

Osiedle Nowe Dąbie I, Grzegórzki ul. Szenwalda/Dąbska

Inwestor: BRE.locum SA Oddział w Krakowie
Czas realizacji: I etap - koniec 2012/I kw 2013
Ceny: 6400-7300 zł/m2
Obrazek

Informacje/opinie?
m

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Osiedle Nowe Dąbie I/ul. Szenwalda/Dąbska (BRE.locum SA)

Postprzez tobi » 20 sty 2012, 13:11

Czy ktoś interesował się tą inwestycją? Jakie macie odczucia?
tobi
tobi

Postprzez gosciu » 20 sty 2012, 18:17

wygląda bardzo fajni, ale mieszkania troche drogie..
gosciu

Postprzez mieczyslaf » 21 sty 2012, 08:04

m napisał(a):Osiedle Nowe Dąbie I, Grzegórzki ul. Szenwalda/Dąbska

Inwestor: BRE.locum SA Oddział w Krakowie
Czas realizacji: I etap - koniec 2012/I kw 2013
Ceny: 6400-7300 zł/m2
Informacje/opinie?

a skąd informacje o cenie? na stronie dewa nie ma cen, tak jak na dominium, czyżby dział sprzedaży pod postacią klientów nam się objawił...

dokąd dyskusję toczą klienci lub potencjalni klienci jest OK, ale np wawel servis juz dogina tak jak gamma m, angel city, gant, i walą po kilka wpisów na dobę. ludzie, odrobina subtelności.

P.S. ponawiam pytanie skąd informacje o cenach bo nawet w dziale sprzedaży nie chcę ich podawać :)
mieczyslaf

Postprzez gosciu » 21 sty 2012, 14:21

Proponuję napisać maila do developera z zapytaniem o cenę. Ja dostałem informację ze mieszkanie 69m bilsko 480000, przepraszam za wyrażenie wpizdu za dużo, za taką lokalizację.Pewnie zejdą z ceny do 450000, bo zmusi ich na to mały popyt , ale to i tak dużo za dużoooo...toż to huta prawie...
gosciu

Postprzez Japa » 24 sty 2012, 22:09

mi zaproponowali za mieszkanie 6500 m2, zeszli z 6900 m2, mieszkanie > 70m2
garaż: 30.000
dla mnie cena nieatrakcyjna z uwagi na:
- brak ulicy lema, będzie dopiero w 2013-2014..
- duże zagęszczenie bloków, (to jest pierwszy etap, drugi etap to lustrzane odbicie)
- brak drogi dojazdowej (mają ją robić, ale to nigdy nie wiadomo co i jak)

generalnie miejsce mi się podoba, ale cena musiałaby być < 6000 m2.
Japa

Postprzez m » 27 sty 2012, 22:57

to duzo wywalczyles bo mnie dawali tylko 2% rabatu na mieszkanie ok. 70m (od ceny 6900/m). o miejscu garazowym juz nawet nie myslalem.
miejscowka jak dla mnie swietna, ceny wysokie. 1 i 2 pietro: 6700/m , 3 i 4 6900/m a 5 to 7100/m. takie ceny byly jeszcze w zeszlym roku
m

Postprzez Japa » 29 sty 2012, 20:25

m napisał(a):to duzo wywalczyles bo mnie dawali tylko 2% rabatu na mieszkanie ok. 70m (od ceny 6900/m). o miejscu garazowym juz nawet nie myslalem.
miejscowka jak dla mnie swietna, ceny wysokie. 1 i 2 pietro: 6700/m , 3 i 4 6900/m a 5 to 7100/m. takie ceny byly jeszcze w zeszlym roku

ja wybrałem mieszkanie na 4 piętrze, chciałem full opcję czyli garaż + komórka. Gdyby cena była niższa pewnie bym kupił, jednak uważam że za dużo i nadal wstrzymuję się z zakupem :)
Japa

Postprzez Japa » 29 sty 2012, 20:28

A i jeszcze jedno, początkiem listopada nie mieli nic sprzedanego (pewna informacja od ludzi z budowy), teraz nie wiem jak stoją.
Japa

Postprzez m » 29 sty 2012, 21:59

ja tez sie dalej wstrzymuje. moje zdolnosci negocjacyjne sa chyba marne :lol: w wakacje zeszlego roku garaz kosztowal 25 tys. robia czlowieka jak chca.
martwi mnie tez ta liczba sprzedanych a raczej niesprzedanych mieszkan. co potem z czynszem? nie spiesze sie z zakupem jednak.
m

Postprzez RAF » 31 sty 2012, 11:08

Japa napisał(a):A i jeszcze jedno, początkiem listopada nie mieli nic sprzedanego (pewna informacja od ludzi z budowy), teraz nie wiem jak stoją.

Oj to budowa ma chyba nieprawdziwe dane jednak bo ja kupiłem tam mieszkanie i to przed listopadem :D
RAF

Postprzez m » 03 lut 2012, 13:41

a wywalczyles jakies rabaty?
m

Postprzez myszka » 10 lut 2012, 13:56

Zastanawiam się nad tą inwestycją, ale złości mnie, że nigdzie nie publikują ceny. Jeśli jest taka jak podaje poprzedni forumowicz to uważam, że przegieli. Obecnie jest duży zastuj w sprzedaży mieszkań, mieszkańców Krakowa ubywa, studentów ubywa, ceny wynajmu lecą w dół, a mieszkań przybywa. Ciekawa jestem kto te mieszkania kupuje. Większość moich znajomych (6, 7 lat temu skończone studia), kupiło działki pod Krakowem i wybudowało domy. Ja mam narazie grdzie mieszkać, ale myślałam o zmianie na większe. Tylko te obecne ceny załamują, podobno jest kryzys i deweloperzy powinni obniżać ceny, nie wiem dlaczego tego nie robią. Kuzyn z Warszawy mówi, że ceny w stolicy bardzo spadły, można kupić mieszkania po 5,5 zł za metr. Apel do krakowian którzy chcą kupić mieszkanie, monitujemy deweloperów o upusty. Sorry za ten wywód, ale chciałabym kupic mieszkanie dla swojej rodziny w moim ukochanym Krakowie, a nie wozić dziecko na różne rozwijające zajęcia z podkrakowskiej gminy i pół życia spędzić w samochodzie.
myszka

Postprzez myszka » 10 lut 2012, 13:58

sorry z błąd oczywiście zastój
myszka

Postprzez Japa » 24 lut 2012, 11:58

W Warszawie można takie mieszkania kupić po 5.5, ale są one tak daleko od centrum że będziesz jeździł 1,5h, na os. Stawki w Warszawie (20-30 min tramwajem do Dworca) ceny są na poziomie 7000 (w boomie były po 10.000)
Oczywiście nie ulega wątpliwości że powinno być taniej i w Krakowie.
Japa

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe