Najbardziej niebezpieczna dzielnica Krakowa

Napady, kradzieże, wypadki w Krakowie. Kto i gdzie złamał prawo?

Nowa Huta to Najbezpieczniejsza dzielnica w Krakowie?

Możesz wybrać tylko jedną opcję

Pokaż wyniki

Najbardziej niebezpieczna dzielnica Krakowa

Postprzez makserwus » 21 lut 2011, 14:09

Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.

najbardziej niebezpieczna dzielnica Krakowa

Ankieta aktywna przez 7 dni.

Wszelkie pytania, dyskusje, opinie zamieszczać tym temacie.

Pozdrawiam.
makserwus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: najbardziej niebezpieczna dzielnica krakowa

Postprzez melhior » 23 lut 2011, 18:02

Nowa Huta to jak dla mnie ZDECYDOWANIE najbardziej niebezpieczna dzielnica krakowa, przecież tam strach iść nocą. :x

Tam nawet POLICJA się boi że w mordę dostanie...

naszemiasto.pl napisał(a):Nowa Huta: straż miejska nie reaguje na bójki
Czytelnik Gazety Krakowskiej skarży się na strażników miejskich obsługujących monitoring w Nowej Hucie, którzy, jego zdaniem, nie reagują na bójki.

Sprawa dotyczy zajścia, które miało miejsce we wtorek, 19 października ok. g. 23. Piotr, mieszkaniec Nowej Huty wysiada z tramwaju przy placu Centralnym. Przed barem Laguna mija grupę ludzi, którzy zachowują się jego zdaniem agresywnie.

- Nie wszyscy walczą, część jedynie się przygląda z rękami w kieszeniach, część dopinguje
- wspomina Paweł. Postanawia zgłosić sprawę na posterunku, który znajduje się na tym samym osiedlu. Sprawa wydaje się tym prostsza, że cała okolica placu jest monitorowana. Pan Piotr informuje pana z okienka, że pod Laguną trwa bójka. W odpowiedzi słyszy: - Tak, ale to koledzy. Pan Piotr pyta więc dalej: - Wasi koledzy?

- Nie, nie nasi. To oni są kolegami. Nie ma sprawy. Obserwujemy ich jakiś czas - odpowiada strażnik.

- No dobrze, koledzy. A co, jak ja będę tam przechodził i dostanę w papę? Może ktoś tam podjedzie? - upiera się Piotr.

- Ale niech nam Pan powie, do czego? - kwituje strażnik.

- Monitoring nie podniesie poziomu bezpieczeństwa, jak nie znajdzie się odpowiedzialna osoba, reagująca na to, co wpadnie w oko kamery - uważa pan Piotr. Zdaniem Marka Anioła, rzecznika krakowskiej straży miejskiej mieszkaniec Nowej Huty źle zinterpretował zachowanie klientów Laguny. - Dyżurny obserwował tych ludzi. Byli głośni, ale nie było tam bójki - zapewnia. Dodaje, że na życzenie zgłaszającego dyżurny wezwał policję. - Wylegitymowali klientów Laguny, ale ponieważ nic się nie działo, nie podjęli działań - dodaje Anioł.

Hutę monitorują 23 kamery. Strażnicy obserwują nie tylko plac Centralny, ale też Wzgórza Krzesławickie, os. Na Stoku, Bieńczyce czy kopiec Wandy. - Kamery pomagają w walce z przestępczością - dodaje Anioł.
melhior

Re: Najbardziej niebezpieczna dzielnica Krakowa

Postprzez krakowianin » 05 sty 2012, 19:57

Ja na ten przyklad widzialem kiedys jak wlepiali mandat starej babci za chandel pietruszka a 300m dalej siedziala banda wyrostków na lawce, usmiechnieta, popijala sobie piwko. Najbardziej zaszokowalo mnie to ze po wypisaniu mandatu obeszli ich bardzo szerokim łukiem i zajeli sie nastepną babcią. wiec ja sie pytam o co chodzi i do czego sluzy straz mjejska
krakowianin

Postprzez kamiska » 09 sty 2012, 17:05

Podpisuje się pod wypowiedziami powyżej. Zastanawia mnie jakimi kryteriami kierują się przełożeni podczas rekrutacji do policji czy straży miejskiej. Funkcjonariusze czasami wykazują się większym tchórzostwem, niż ja. Kiedyś nawet wracałam wieczorem do domu, tuż za mną (w bliskiej odległości) szło dwóch policjantów. Przede mną stała grupa tzw. "łepków", kiedy mnie zobaczyli zaczęli rzucać niewybredne teksty. Miałam nadzieję, że policjanci zwrócą im uwagę. Cóż za naiwność! Odwróciłam się i zobaczyłam jak funkcjonariusze pośpiesznie się cofają. Ehh
kamiska

Postprzez justi » 31 sty 2012, 13:31

ja również słyszałam sporo negatywnych opinii o Nowej Hucie i służbach, które nie potrafią zadbać o bezpieczeństwo. Zdecydowanie to najniebezpieczniejsza dzielnica Krakowa.
"Posiadanie pieniędzy jest lepsze od ich braku, przynajmniej z powodów finansowych."
justi

Postprzez meduza » 01 mar 2012, 22:09

Kurcze... wielokrotnie w nocy chodziłam po Hucie. Czasem zaczepiali mnie drobni pijaczkowie, ale nigdy nie poczułam lęku.
czat-bar.pl
meduza

Powrót do Kronika policyjna