Kraków dobry szewc / kaletnik

Tutaj umieszczamy tematy, które dotyczą Krakowa, ale powyższe działy ich nie obejmują.

Kraków dobry szewc / kaletnik

Postprzez krokus » 21 kwi 2010, 17:55

Polecany szewc tanio w Krakowie. Zakład szewski oferuje usługi szewskie typu naprawa obuwia czy usługi kaletnicze. Jaki cennik obowiązuje?

Na jakiej ulicy jest najlepszy szewc / kaletnik? (np. dietla, ulica długa, dolnych młynów, centrum, królewska, kazimierza wielkiego, krowodrza, kurdwanów, kościuszki, karmelicka, mogilska, nowa huta, podgórze, ruczaj, starowiślna, szlak, lubicz)

Jakie są Wasze opinie?
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Kraków dobry szewc / kaletnik

Postprzez aaabbccc » 14 maja 2010, 08:42

Napiszę raczej który z zakładów omijać szerokim łukiem z powodu drożyzny i podstawowych błędów w fachu. Nie polecam zakładu szewskiego przy Długiej w Krakowie. Zaniosłam włoskie drewniaki na koturnie i wysokim obcasie do założenia fleków, ale ponieważ sam obcas był również uszkodzony, szewc stwierdził że trzeba go trochę obciąć, na co się zgodziłam. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się że obcas został obcięty aż o 2 cm i nie został uzupełniony do pierwotnej wysokości. Buty całkowicie straciły stabilność i niemożnością było zrobić w nich parę kroków.W moim mniemaniu nadały się do wyrzucenia. Dodam jeszcze że kosztowało mnie to 20 zł. Udałam się z reklamacją, wytykając szewcowi błąd w sztuce i prosząc o uzupełnienie obcasa do normalnej wysokości, za co jednak kazał sobie zapłacić kolejne 40 zł. Więc nie dość że zniszczył mi buty to jeszcze miało mnie to kosztować w sumie 60 zł. Nasuwa mi się tylko jedno określenie - Partacz i Naciągacz.
Dobry szewc jest natomiast przy Szlaku.
aaabbccc

Postprzez edmund » 14 maja 2010, 17:28

nie wiem czy to reguła, ale w Krakowie większość szewców to partacze do granic, najlepsi są na wsiach pod krakowem bo dobrego szewca w samym krakowie już nie znajdziecie
edmund

Postprzez rybka » 04 lut 2011, 18:06

Szczerze odradzam szewca na Kościuszki, przy przystanku tramwajowym. Zakład który niegdyś miał renomę.
Zaniosłam kozaki, przemakały. Za podklejenie i wymianę fleków zapłaciłam 40 zł. Po 2 tygodniach odkleiło się wszystko, fleki również, trzymały się na słowo honoru. Podkleiłam sama cyjanopanem, ale i tak przy małym użytkowaniu starły się po 2 miesiącach.
rybka

Postprzez Basia » 19 lut 2011, 10:44

Bardzo dobry szewc "MAMON" na Kurdwanowie ul.Wysłouchów 25B
Naprawiam tam buty już od roku i jestem bardzo zadowolona jest naprwdę TANI !! i szybki buty są gotowe na drugi dzień , a nawet w tym samym dniu mogę je odebrać jak bardzo potrzebuję .
POLECAM !!!!

http://www.szewc-mamon.com.pl
Basia

Postprzez kowalska » 21 lut 2011, 19:23

Dobry szewc jest w Krakowie przy Jagiellońskiej,nie jest specjalnie drogi,naprawia buty z dnia na dzień, zna sie na rzeczy.Sprzedaje też niezłe welurki i klapki po bardzo dobrej cenie.Polecam
kowalska

Postprzez Meg » 01 mar 2011, 10:45

'Szewc Dratewka' na Dietla 51 (szewc+kaletnik) - polecam.
Meg

Postprzez iwieniec » 15 mar 2011, 18:55

Korzystam z usług kaletnika(kaletniczki?) z Racławickiej 24. Pani Ewa naprawdę zna się na swoim fachu, widać że to Jej pasja. Mankamentem jest czas oczekiwania(ok. tygodnia-dwóch) ale wg mnie warto poczekać i mieć porządnie naprawioną kurtkę lub torebkę. Tak to już niestety jest, że do dobrego fachowca jest kolejka.
http://www.kaletnik.net/
iwieniec

Postprzez agdam » 01 kwi 2011, 20:54

Absolutnie NIE polecam szewca przy ulicy Królewskiej (u wylotu Urzędniczej). Drogi i potrafi tylko wymienić fleki - z jakąkolwiek inna naprawa sobie nie radzi! Ostrzegam przed tym szewcem!!!!
agdam

Postprzez Zofia » 12 kwi 2011, 09:49

Podzielam zdanie Basi odwiedziłam paru szewców w Krakowie i dotarłam na os.Kurdwanów ul. Wysłouchów 25B trafiłam do zakładu szewskiego MAMON czekałam 15 min i fleki miałam zrobione super do tego kupiłam jeszcze torebkę super zakład miła obsługa POLECAM !!!
Zofia

Postprzez Annnnna » 18 kwi 2011, 18:44

Witam co do szewca na wysłouchów 25B na kurdwanowie firma Mamon POLECAM !!! bardzo szybko i dokładnie.
Annnnna

Postprzez Jacek16 » 09 maja 2011, 12:12

Moim skromnym zdaniem najlepszy fachowiec w Krakowie jest na Racławickiej 24.
Zanoszę tam fleki do wymiany średnio raz na dwa miesiące. Wszystko mi pasuje ceny, kasa, czas, no może wystrój mogli by nieco zmienić :D
Jacek16

Postprzez m » 25 maja 2011, 13:53

NAJLEPSZY jest na GROTA -ROWECKIEGO 7,(w pawilonach) !!!!! :P Firma nazywa się DRATEWKA !!!

Naprawili mi buty,które zniszczył inny ''szewc'' na mieście...już myślałam,że muszę wyrzucić ukochane kozaczki (a były bardzo drogie) a tu nagle natknęłam się w internecie na forum,gdzie chwalono DRATEWKĘ. Zaniosłam więc i dobrze zrobilam! Poprostu buty po ich naprawie wyglądały lepiej niż wtedy gdy je kupiłam! Poleciłam DRATEWKĘ koleżankom i jak do tej pory ,wszystkie są zadowolone :D a zanoszą tam i buty i torebki do naprawy.

Serdecznie POLECAM DRATEWKĘ z Ruczaju z ul Grota Roweckiego 7 !!!!!!
Anna S.
m

Postprzez Arek2 » 13 cze 2011, 09:23

Skorzystałem z usług szewca przy ul. Jagiellońskiej - fachowo, szybko, i w przyzwoitej cenie.
Pozdrawiam
Arek2

Postprzez Artek » 18 cze 2011, 16:24

Zgadzam się z tobą annnna byłem na kurdwanowie u mamona super szewc bardzo szybko i tanio :)POLECAM WSZYSTKIM !! :mrgreen:
Artek

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Pozostałe (z Krakowa)