Kraków dobry rehabilitant / rehabilitacja

Gdzie znaleźć dobrą i fachową pomoc lekarską w Krakowie?

Kraków dobry rehabilitant / rehabilitacja

Postprzez krokus » 24 sty 2010, 18:03

Bardzo dobry i polecany lekarz rehabilitant Kraków, prywatnie, na NFZ, tanio, Wasze opinie:

Na jakiej ulicy / dzielnicy przyjmuje najlepszy rehabilitant w Krakowie? ( ulica modrzewiowa, ul. lipińskiego, al. pokoju, cystersów, nowa huta, ruczaj, kazimierz, kochanowskiego, bydgoska, centrum, dietla, )

jaki przykładowy polecany lekarz z Krakowa? jakie ceny obowiązują za wizytę (np. dr lek med Jacek Piechowicz, Gabinet Rehabilitacji Leczniczej dr J. Orłowski, Dr n.med Maria Drewniak, Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "Podgórze" Zakład Leczenia Rehabilitacyjnego SC).

Ktoś zna telefon albo adres gdzie jest dobra rehabilitacja i masaż leczniczy? W którym szpitalu i przychodni, jaki cennik obowiązuje?
Dobra rehabilitacja medyczna kręgosłupa lędźwiowego, szyjnego, kolana, kardiologiczna, ambulacyjna, fizjoterapia, dzieci, dłoni, barku, neurologiczna?
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Kraków dobry rehabilitant / rehabilitacja

Postprzez sprawna » 07 sty 2011, 19:54

Prof. nadzw. dr hab. Marek Pieniążek jest wyśmienitym fachowcem i bardzo dobrym człowiekiem. Kiedy zaczęłam szukać w przychodniach i na stronach internetowych pomocy w rozwiązaniu problemu z moją ręką (już nie potrafiłam nawet porządnie podpisać się ), wszędzie natrafiałam na jedną radę: jedynie operacja jest w stanie usunąć niesprawność ręki. Tymczasem trafił mi się jeden chirurg ortopeda, który powiedział: zanim zlecimy operację, niech pani idzie z wszystkimi wynikami badań do rehabilitanta: prof. Marka Pieniążka; ale - tylko do niego. Skorzystałam z rady. I oto po 5 miesiącach wielostronnej rehabilitacji dłoni w Szpitalu Rydygiera (najpierw co drugi dzień, potem 2 razy w tygodniu - oczywiście codziennie też w domu, wg zaleceń Profesora) - mogłam już nawet ziemniaki obierać! Kiedy pokazałam moją dłoń interniście, stwierdził: to cud! To było trzy lata temu. I do dziś ręka jest SPRAWNA! Zawdzięczam to życzliwości i cierpliwości całego zespołu Profesora Pieniążka wraz z jego szanowną Małżonką i nieprzeciętnemu profesjonalizmowi samego Profesora.
sprawna

Postprzez szczurek » 24 sty 2011, 18:25

witam Twoja wypowiedź napawa mnie optymizmem! Miałam problemy z ciesnia 3 lata temu i zostałam skierowana na rehabilitację - magnetronik i laser. Niestety aktualnie po urlopie i szaleństwach 9 ciężka praca fizyczna do której nie jestem przyzwyczajona) spowodował nawrót schorzenia. Dzisiaj wróciłam z nbadania, które potwierdiłoto, co sama wiedziłam - cieśnia w znacznym stopniu zaawansowania! Niestety na ul. Kopernika w krakowie zlikwidowano Oddziałrehabikitacji ręki - polska norma!!! jestem załamana. Jakie są koszty takiej rehabilitacji? Będę wdięczna za odpowiedx. Serdecznie pozdrawiam Iga
szczurek

Postprzez jolantanowak44 » 23 lut 2011, 17:41

Miałam wypadek na nartach, mężczyzna z dużą siłą uderzył w moje kolano, na usg lekarz swierdził naderwanie więzadeł, kolano było jak bania, lekarze przepisywali koło magnetyczne laser i jakieś ćwiczenia, chodziłam przez 3 tygodnie do przychodni i nic, ból nie ustępywał kolano trochę sklęsło. dostałam kontakt w przychodni do Pana Marcina, po 3 tyg( 3 razy w tygodniu) kolano wróciło do formy, stało się stabilniejsze i mogłam wrócic do pracy. BARDZO POLECAM oto numer tel 607100 093 a to link do strony http://www.rehabidom.pl/
jolantanowak44

Postprzez CentrumOpiekiDomowej » 06 kwi 2011, 11:16

Rehabilitacja w Przychodni na Nałkowskiego
Centrum Opieki "Przy Tobie"
Profesjonalna opieka domowa nad osobami starszymi, chorymi i dziećmi
www.centrum-opieki.eu
CentrumOpiekiDomowej

Postprzez ona » 06 lip 2011, 08:58

sprawna napisał(a):Prof. nadzw. dr hab. Marek Pieniążek jest wyśmienitym fachowcem i bardzo dobrym człowiekiem. Kiedy zaczęłam szukać w przychodniach i na stronach internetowych pomocy w rozwiązaniu problemu z moją ręką (już nie potrafiłam nawet porządnie podpisać się ), wszędzie natrafiałam na jedną radę: jedynie operacja jest w stanie usunąć niesprawność ręki. Tymczasem trafił mi się jeden chirurg ortopeda, który powiedział: zanim zlecimy operację, niech pani idzie z wszystkimi wynikami badań do rehabilitanta: prof. Marka Pieniążka; ale - tylko do niego. Skorzystałam z rady. I oto po 5 miesiącach wielostronnej rehabilitacji dłoni w Szpitalu Rydygiera (najpierw co drugi dzień, potem 2 razy w tygodniu - oczywiście codziennie też w domu, wg zaleceń Profesora) - mogłam już nawet ziemniaki obierać! Kiedy pokazałam moją dłoń interniście, stwierdził: to cud! To było trzy lata temu. I do dziś ręka jest SPRAWNA! Zawdzięczam to życzliwości i cierpliwości całego zespołu Profesora Pieniążka wraz z jego szanowną Małżonką i nieprzeciętnemu profesjonalizmowi samego Profesora.

Ciekawe, że identyczny komentarz znajduje się pod tym adresem: http://www.znanylekarz.pl/marek-pieniaz ... ant/krakow
umieszczony parę miesięcy później. Czyżby mała kryptoreklama?
ona

Postprzez magdalena » 02 lis 2011, 16:17

Ja chodziłam na rehabilitację do zespołu pana doktora Rafała Więcka na Nowej Hucie. Chodziłam do pani Kasi i do pana, który niestety nie wiem, jak się nazywał ;/ Z czystym sumieniem mogę ich polecić, chodziłam tam na masaże, kiedy byłam w ciąży i nie mogłam brać żadnych leków ani nawet używać żadnej maści.
magdalena

Postprzez zuziamb » 07 lis 2011, 11:54

Witam. Ja polecam pana Grzegorza 792 571 522. Kilka solidnych wizyt z terapii manualnej i moje problemy z bólem zniknęły. Przy okazji otrzymałam kilka fachowych rad odnośnie tego co ćwiczyć, czego unikać itp.
zuziamb

Postprzez marta » 09 lis 2011, 19:19

A ja polecam wspaniałą rehabilitantkę panią Annę ,,ma niesamowitą cierpliwość do dzieci i terapia manualna naprawdę przynosi efekty,,podaję numer jak ktoś by chciał skorzystać 502269693
marta

Postprzez marta » 29 lis 2011, 10:38

Ja polecam rehabilitację na os. Złotej Jesieni, przy hotelu felix. Rehabilitantki są nie tylko fachowe ale również sympatyczne.Kilka wizyt i przestał boleć mnie kręgosłup. Fizykoterapia i masaże zrobiły swoje. Polecam tel. 725-725-800 :lol:
marta

Postprzez LoveKrakow » 30 lis 2011, 10:34

Jeden z lepszych gabinetów rehabilitacyjnych w Krakowie to jest gabinet dr Więcka, on jest chirurgiem, ale ma też gabinet rehabilitacyjny, przyjmuje w Nowej Hucie i na Prądniku Białym, tutaj jest jego strona z numerami telefonów i z dokładnym adresem jego gabinetów http://www.praktyka.org/Praktyka_Lekarska_Rafa_Wiecek/
LoveKrakow

Postprzez zoska » 02 gru 2011, 12:31

W placówce na Armii Krajowej ma być centrum ortopedii i rehabilitacji, w placówce scanmed multiedis.
zoska

Postprzez nina » 09 lut 2012, 13:09

Polecam niedawno otwarty gabinet fizjoterapeutyczny reha plus przy łużyckiej19. Chodzę tam już prawie dwa miesiące z moją malusieńką niunią na terapię metodą Vojty do p. Sabiny i jestem zachwycona postępami córci. Terapeutka zna się na rzeczy nie tylko teoretycznie, czego dowodem są liczne certyfikaty z różnych metod, ale również w praktyce. Gabinet zajmuję się nie tylko dziećmi ale i dorosłymi z różnymi dolegliwościami neurologicznymi i ortopedycznymi- ale w tym zakresie nie mam doświadczenia, chodź sądząc po reakcji osób wychodzących i regularnie wracających można wnioskować że również są zadowoleni. Ja z pełną odpowiedzialnością polecam terapię pediatryczną w reha plus, ale o tym sami najlepiej się przekonajcie. Aha co do cen to jednorazowa terapia (45 min.)kosztuje 95 zł., ale można wykupić pakiet (10 terapii) i wtedy koszt to 850 zł. Napiszcie o swoich wrażeniach jeśli się ktoś tam wybierze.
nina

Postprzez asisz » 07 mar 2012, 17:39

Ja osobiście mogę polecić gabinet Reha plus przy Łużyckiej 19. Terapeuci na najwyższym poziomie, każdy specjalizuje się w konkretnej dziedzinie a nie jak w większości jeden od wszystkiego. Gabinet podzielony jest na sekcję neurologiczną, pediatryczną i ortopedyczną . Z tą ostatnią akurat ja miałam do czynienia i chwalę sobie terapie z p. Agnieszką Wierciak, która jest moim zdaniem ekspertem od kręgosłupów.
asisz

Postprzez olinka » 28 mar 2012, 21:45

Witam, polecam gabinet rehabilitacji przy klubie squasha na ul. Zakopiańskiej - racquet.pl/gabinet.html,
byłam tam na kilku masażach i jestem bardzo zadowolona, bardzo miła i profesjonalna obsługa.
olinka

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Lekarze, szpitale, przychodnie