Kraków dobry dentysta stomatolog

Gdzie znaleźć dobrą i fachową pomoc lekarską w Krakowie?

Kraków dobry dentysta stomatolog

Postprzez krokus » 24 sty 2010, 18:11

Bardzo dobry lekarz dentysta stomatolog Kraków, prywatnie, na NFZ, Wasze opinie:

Na jakiej ulicy / dzielnicy przyjmuje najlepszy stomatolog w Krakowie? ( ulica gertrudy, montelupich, kielecka, prokocim, nowa huta, podgórze, kurdwanów, ruczaj, centrum, zacisze, ul. batorego 3, dobrego pasterza, augustiańska, basztowa, czarnowiejska, długa, starowiślna, kalwaryjska, wrocławska )
Dobrze wyposażony gabinet stomatologiczny.

W którym szpitalu i przychodni, jaki cennik obowiązuje? Która krakowska stomatologia ma czynne całodobowo 24h ?

jaki przykładowy polecany lekarz z Krakowa? jakie ceny obowiązują za wizytę (np. dr lek med Joanna Grochmal, Marek Witkowski, Tadeusz Zarzecki, Łukasz Malan, Jacek Jasiniak, Filip Obrapalski, Tomasz Rozwadowski, Krzysztof Zdanowski , Andrzej Petri i Michał Fortuna). Najlepszy dentysta stomatolog w Krakowie jak dla mnie to dr Joanna Grochmal.
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Kraków dobry dentysta stomatolog

Postprzez Gość » 29 sty 2010, 22:54

na piaskach jest dobra stomatolog na ul.Podedworze 6B (w pawilonie między fryzjerem, a piekarnią) Dentavit (504-294-002)
Gość

Postprzez scr » 23 lut 2010, 14:21

Poprzedni dentysta K. Gębczyński z Libertowa (którego miałem za świetnego fachowca parę lat temu) niedokładnie zrobił mi kilka zębów, jednego teoretycznie nie dało się uratować i miał być usunięty /notabene kilka razy go już plombował/ Generalnie feralny, łamliwy ząb. Sprzęt miał świetny, wiedzę też, ceny również duże ale z racji dużych kolejek zaczął robić wszystko na bliższe, byle szybciej i efekty tego były mizerne :-/ Uważany był za jednego z najlepszych dentystów w okolicy, ale bardzo dużo osób potwierdza moje doświadczenia z ostatnich lat z nim.

W Dentimie leczonego miałem zęba który miał być teoretycznie usunięty. Leczenie kanałowe pod mikroskopem + miała być korona, ale poradzili sobie bez tego. W porównaniu do poprzedniego "fachowca" - niebo a ziemia. Raz że zrobione wszystko fachowo i dokładnie (żadnych problemów z zębem), bardzo miły personel i atmosfera, powiadomienia sms o wizytach itp. ;-) Mówiąc krótko uratowali mi tego zęba ;-) Także wszystkie są komplecie i mają się dobrze :mrgreen:

Na kontrole i "mniejsze" wizyty jeździłem też do prywatnego gabinetu B. Gmyrek na pętli w Bronowicach /ul. Balicka 18/ (Głównym stomatologiem w Dentimie jest córka tej dentystki), z tym że z tego co mówiła obsługuje głównie swoich klientów i z polecenia. Tam właśnie wyszło jak niedokładnie swoją prace wykonał poprzedni dentysta. Sprzęt może nie z najwyższej półki, ale rekompensuje to doświadczenie, olbrzymia dokładność i miła atmosfera ;) Osobiście byłem pod wrażeniem dokładności w porównaniu do poprzedniego dentysty. Od tamtej pory żadnych problemów z zębami :-)

Z relacji znajomych na Ruczaju, bodajże w Colloseum jest świetny dentysta (byłem tylko na prześwietleniu panoramicznym), ale ceny wręcz ogromne. Zresztą można się spodziewać już po wejściu do poczekalni, skórzane fotele, klima, tv, etc...
scr

Postprzez minuta » 04 lis 2010, 11:11

W Krakowie jest całkiem sporo dobrych dentystów, naprawdę. Ostatnio odkryłam alfa dental na zwierzynieckiej. jako jedni z nielicznych leczą zęby kanałowo używając mikroskopu, to pozwala na większa dokładność. Jeśli teraz będę kiedykolwiek leczyła zęba kanałowo to tylko z mikroskopem!
minuta

Postprzez nowyWkrakowie » 01 gru 2010, 22:31

No własnie ja mam problem bo przeprowadziłem się do Krakowa z POznania i przed wyjazdem rozpocząłem leczenie kanałowe gdzie w krakowie najlepiej pójść ?? bo totalnie sie nie orientuję a ząb zaczyna znowu bolec ...
jednak do Poznania jeździć co chwile tez nie mogę bo zbankrutuję :(
pomóżcie!!
nowyWkrakowie

Postprzez Emi345 » 10 gru 2010, 15:28

Hehe pojedziesz do Poznania i w podróży z bólu pewnie stukniesz glową, zeby ząb wylecial ;) . Wspolczuje Ci i w sumie mam podobny zgryz. Jetsem panikara i portzebuję namiar na fajnego lekarza, który wie jak postepowac z moim strachem.
Emi345

Postprzez Martyneczkazielona » 18 gru 2010, 17:07

Polecam odwiedzić jakąś klinikę najlepiej, taką, która oferuje naprawdę wszystko, a nie, że potem będziesz musiał jeździć z każdym problemem w inne miejsca w mieście.
Martyneczkazielona

Postprzez kamarancja » 21 gru 2010, 16:04

Umówilam sie na wizytę w Zakopiance, bo dostalam namiar na dentystę - specjalistę o d panikarzy :P Jak będzie po wszystkim zdam szczegolowa relację
kamarancja

Postprzez MaartynaaKrakow » 27 gru 2010, 12:38

Dla dzieci zdecydowanie najlepsza jest Zakopianka. Moja córka po zalożeniu plomby dostala nagrodę od lekarzy za :D dzielność. Wiecie, jak bardzo ważne jest, aby nasze dzieci nie baly się stomatologa, bo to gehenna prowadzić dziecko, które panicznie się boi. Potem są tylko coraz większe problemy. Mala miala bruzdki i ząbki zostaly polakowane, teraz mamy spokój na dluższy czas :D
MaartynaaKrakow

Postprzez Kamarancja » 19 sty 2011, 14:24

Byłam u dra Kuśnieża w Zakopiance miesiąc temu. Założył mi implant. Na szczęście nic mnie nie bolało.
Kamarancja

Postprzez minuta » 21 sty 2011, 11:58

No , bo to nie boli. Parę osób pyta się o to leczenie kanałowe, naprawdę najlepiej wykonać je pod mikroskopem. tylko wtedy ma się pewność ,że kanały zostały właściwie doczyszczone. bardzo często, bo zwykłym kanałowym coś się zaczyna dziać, najczęściej pod dziąsło podchodzi ropa. taki mikroskop posiadają w alfa dental i mają zadowolonych klientów. Nie dalej niż wczoraj byłam u nich i wykonywałam dość trudny zabieg. Mimo iż nie przepadałam nigdy za dentystami i byłam raczej typem "panikującego pacjenta" wszystko odbyło się bardzo sprawnie i nawet nie miałam czasu się przestraszyć ( z wyjątkiem momentu kiedy zobaczyłam nici do szycia)
minuta

Postprzez Agnieszka » 23 sty 2011, 00:17

Polecam doktor Karolinę Urbaniak. Naprawdę super dentysta. Moje dzieci nie chcą chodzić do nikogo innego. Przyjmowała kiedyś w przychodni na Bałtyckiej. Na szczęście znajomi poinformowali mnie, że przeniosła się na Mogilską - POLECAM :D :D :D
Agnieszka

Postprzez aqq » 07 lut 2011, 11:09

Minuta masz rację z tym mikroskopem, ale teraz już chyba w każdej sznującej się klinice mają taki sprzęt. Mikroskop w stomatologii ma ogromne znaczenie szczególnie w leczeniu kanałowym zębów. Pozwala na powiększenie pola zabiegowego, co ułatwia odnalezienie wszystkich kanałów korzeniowych, ich precyzyjne opracowanie i wypełnienie. W Zakopiance, do której chodzę, przy każdym z foteli stomatologicznych znajduje się rentgen punktowy z systemem radiowizyjnym, który pozwala to na wykonywanie cyfrowych zdjęć w dowolnej projekcji bezpośrednio podczas zabiegu. Lekarze są zachwyceni takim wyposażeniem.
aqq

Postprzez elakrakowianka » 08 lut 2011, 14:31

w StudioSE tez mają najnowszy sprzęt i pracują tam wyśmienici lekarze, szczególnie mili dla dentofobów:) Polecam dr Basię Książkiewicz - przesympatyczna kobieta i wybitny stomatolog i dr Agnieszkę Golarz, której zawdzięczam dużo równiejsze ząbki
elakrakowianka

Postprzez Borysola » 11 lut 2011, 16:19

A czy na Bałtyckiej nie przyjmowała kiedyś p. Anna Mizerska?? Taka brunetka, czuła dla dzieciaków?? Ktoś mi ostatnio mówił, że zatrudniła się w zakopiance, ale nie wiem, nie byłam jeszcze, a chętnie odnalazłabym tą panią
Borysola

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Lekarze, szpitale, przychodnie