Krakoin-ul.Bochenka,Piaski Nowe

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Krakoin-ul.Bochenka,Piaski Nowe

Postprzez mieszkaniec » 12 sty 2012, 23:50

witam przyszłych sasiadów,zapraszam do dyskusji o naszym nowym miejscu zamieszkania,szukałem forum o tej inwstycji,nigdzie nie znalazłem wiec postanowiłem załozyc...czekam na pierwsze wpisy
mieszkaniec

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Krakoin-ul.Bochenka,Piaski Nowe

Postprzez mieszkaniec » 14 sty 2012, 10:56

Osiedle mieszkaniowe przy ul. Bochenka to zespół trzech budynków zlokalizowanych w południowej części Krakowa w odległości 6 km od Rynku Głównego.
Inwestycja realizowana jest w tradycyjnej technologii.
Budynki podłączone są do miejskiej sieci ciepłowniczej MPEC (ogrzewanie i ciepła woda). Do mieszkań doprowadzona jest instalacja prądu trójfazowego służąca do zasilania kuchenek ceramicznych. Każde mieszkanie wyposażone jest w indywidualne liczniki wszystkich mediów.

Generalnym wykonawcą inwestycji są firmy z Grupy KRAKOIN.

Lokalizacja osiedla charakteryzuje się bardzo dobrym dostępem do komunikacji miejskiej. Dzięki przebiegającej w pobliżu linii szybkiego tramwaju oraz komunikacji autobusowej mieszkańcy osiedla mają zapewniony komfortowy i szybki dojazd do centrum Krakowa. Komunikację samochodową ułatwia sieć dwupasmowych dróg oraz łatwy, zajmujący ok. 5 minut dojazd do obwodnicy Krakowa.

Mieszkańcy osiedla mają zapewniony dostęp do infrastruktury gwarantującej komfort codziennego życia. W okolicy znajdują mniejsze sklepy i punkty usługowe, hipermarkety (Carrefour, Tesco), poczta, apteki, restauracje, przychodnie, szpital, Ośrodek Sportowo-Rekreacyjny "Kurdwanów Nowy" (oferujący basen, saunę, klimatyzowaną salą gimnastyczną oraz grotę solną) a także duże centra handlowe (CH Zakopianka, Bonarka City Center). Rodziny z dziećmi docenią dużą liczbę zlokalizowanych w pobliżu żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjów.
W rozpoczynającym inwestycję budynku „A” zaprojektowane zostały 72 funkcjonalne mieszkania o powierzchniach od 34 do 63 m2.

Każde z mieszkań posiada balkon lub loggię. Dwie kondygnacje podziemne budynku zajmują hale garażowe z miejscami postojowymi i komórkami lokatorskimi.
Oferta
Proponujemy Państwu zakup mieszkań w cenach od 4.895 do 4.995 zł/m2 brutto.
W ofercie znajdują się również miejsca postojowe w cenach 30.000 zł oraz 35.000 zł (miejsce postojowe z komórką).
http://www.krakoin.com.pl/szukaj.html
mieszkaniec

Postprzez mmm » 19 sty 2012, 21:55

witam,chciałbym poznac opinie ludzi,którzy wspołpracowali z tym Deweloperem,Krakowskie Konsorcjum Inwestycyjne Krakoin,czy nigdzie nie zawalił budowy itd,itp.
mmm

Postprzez mmm » 12 lut 2012, 12:09

budynek rosnie w oczach,nowe zdjecia na stronie
mmm

Postprzez kierc2 » 26 lut 2012, 16:43

Witam,

Kupił juz ktos mieszkanie na ul. Bochenka?

Krakoin ma kiepskie opinie w necie, kurcze nie wiem czy warto sie pakowac w ta inwestycje?
kierc2

Postprzez yhy » 26 lut 2012, 22:34

z tego co widze na stronie juz 7 mieszkan poszło,a negatywne opinie znajda sie na kazdego dewelopera,swiat nie jest doskonały...niestety,wazne ze budowa idzie zgodnie z planem
yhy

Postprzez radzio » 21 mar 2012, 15:22

ja tez interesuje się tą inwestycją, ale bardziej kolejnym etapem. Moim zdaniem budują planowo i inwestycja zapowiada się dobrze na dzień dzisiejszy. Czy osiedle będzie zamykane - strzeżone ? Ktoś wie ?
radzio

Postprzez kierc2 » 22 mar 2012, 18:59

Niestety bloki nie będą ogrodzone i strzeżone
kierc2

Postprzez yhy » 23 mar 2012, 15:46

strzezony napewno niebedzie,zreszta zadna inwestycja budowana w tej chwili na bochenka nie bedzie strzezona,a co do ogrodzenia,w biurze cos wspominali o tym ale dopiero po ukonczeniu całej inwestycji czyli 3 bloków,radzio napisałes ze interesujesz sie nastepnym etapem ale przeciez to odległy czas,poki co nie ma takiej oferty,swoja droga budowa rosnie w oczach juz koncza 7 pietro,
ps.sa tu moze przyszli mieszkancy?
yhy

Postprzez kierc2 » 23 mar 2012, 16:54

Hmmm ja jestem nowym mieszkańcem :)
kierc2

Postprzez yhy » 23 mar 2012, 18:30

no to jest na dwóch na forum :)
od razu mam pytanie,podpisałes umowe notarialnie ??
tak wogole które pietro ?? pzdr
yhy

Postprzez kierc2 » 23 mar 2012, 18:57

Od wtorku jestem na etapie umowy rezerwacyjnej :)

Umowe przedwstepna chcialbym podpisac w formie aktu notarialnego
kierc2

Postprzez yhy » 23 mar 2012, 22:27

rozumiem,ja juz po przedwstepnej ale dopiero teraz bedzie mozliwosc spisania jej w formie aktu notarialnego,czekali na jakas dokumentacje odnosnie działki i juz ja maja wiec mozna spisywac notarialnie,zreszta pewnie wiesz wszystko co i jak :)
yhy

Postprzez krakus » 29 mar 2012, 22:21

Utworzone zostało dla Was osobne forum mieszkańców, gdzie możecie swobodnie zakładać dowolne tematy, bez potrzeby pisania w jednym. Jeśli będziecie chcieli jakiś zamknięty dział albo inne życzenia to dajcie znać. ;)

Bochenka (Krakoin) FORUM
KRK
krakus
Administrator

Postprzez cac » 13 kwi 2012, 17:06

Witam przyszłych mieszkańców:) Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i bardzo proszę o przybliżenie sytuacji jak wyglądają współpraca z krakoin, czy to dobra firma i nie będzie z nią problemów później?
Mają różne opinie raczej niekorzystne;(
cac

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe