język obcy, jaki?

Czym się interesujecie, jakie macie zainteresowania, co porabiacie w wolnym czasie?

język obcy, jaki?

Postprzez anneta99 » 12 sty 2012, 10:52

Hej,
mam pytanko. Który język jest łatwiejszy do nauki hiszpański czy włoski? Bo zastanawiam się co wybrać i jeszcze nie bardzo wiem. A możliwe, że będę miała kurs za free więc już chciałabym podjąć jakąś decyzję.
anneta99

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: język obcy, jaki?

Postprzez arleta » 13 sty 2012, 09:46

a o co chodzi z tym konkursem? To jest ten http://www.facebook.com/moose.cjo?sk=ap ... 4594738391 ? czy jakiś inny? bo tamten widziałam na portalach konkursowych
arleta

Postprzez aneta99 » 13 sty 2012, 12:53

no w sumie to nie ten, a o tym to nawet nie widziałam. Ale ogólnie to ten jest całkiem niezły:)
aneta99

Postprzez martynate » 18 sty 2012, 14:18

No ale dzisiaj się kończy, także dużo czasu nie zostało do zgłaszania.
martynate

Postprzez justi » 31 sty 2012, 13:40

słyszałam, że język włoski jest bardzo prosty :)
"Posiadanie pieniędzy jest lepsze od ich braku, przynajmniej z powodów finansowych."
justi

Postprzez quasim » 17 lut 2012, 10:48

Obydwa języki są proste. Moja znajoma po 1,5 roku nauki (pół roku na erasmusie) jest już biegła w hiszpańskim. :)
Kibic piłki nożnej, miłośnik biegania, poszukiwacz kreatywnych form istnienia :)
quasim

Postprzez kamiska » 21 lut 2012, 16:40

Erasmus to jest jednak inna bajka i każdemu kto ma taką możliwość serdecznie go polecam! Co nie zmienia faktu, że macie racje, i hiszpański i włoski nie należą do najtrudniejszych języków. Swego czasu, będąc na studiach w stolicy, zapisałam się do tamtejszej Szkoły Języka Francuskiego. Specjalnie wybrałam Francuski, bo a) byłam zafascynowana tym krajem b) wiedziałam, że jeśli oswoję podstawy francuskiego to nauka innych języków romańskich przyjdzie mi z większą łatwością. Obecnie uczę się włoskiego i mogę powiedzieć - a nie mówiłam! ;)
Szkoła do której trafiłam była świetna. Czasami żałuję, że mam do stolicy taaak daleko, bo chętnie odwiedziłabym moich lektorów (z niektórymi utrzymuję kontakt mailowy). Chodziłam na Bracką kilka semestrów po czym wyjechałam do Paryża na Erasmusa. Co tam się działo..Ahh!
kamiska

Postprzez lila11 » 16 kwi 2012, 09:35

Właśnie wybieram się na przyszły semestr na Erasmusa, cel -> Madryt:). Uczę się teraz intensywnie hiszpańskiego ale to jeszcze cały czas nie jest to co być powinno. Mam cały czas problem z gramatyką. Teraz idę na jeszcze jeden kurs. A i właśnie można wygrać 4 lekcje z dowolnego języka z konkursie https://www.facebook.com/moose.cjo/app_243463345752093 :). Ja już wzięłam udział, ale życzę powodzenia też wam:)
lila11

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Powrót do Hobby, Pasja