Dobry deweloper w Krakowie

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Dobry deweloper w Krakowie

Postprzez edyp » 04 mar 2011, 22:45

Jakie jest bezpieczny i dobry deweloper w Krakowie ?

Polecacie jakąś firmę solidne budującą mieszkania po niskich cenach w Krakowie ? Szukam dobrego dewelopera z tanimi mieszkaniami.
edyp

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Dobry deweloper w Krakowie

Postprzez tanioidobrze » 17 maja 2011, 17:39

jak sama nazwa wskazuje taniemieszkania.pl
tanioidobrze

Postprzez antywawelserwis » 18 maja 2011, 07:28

tanioidobrze napisał(a):jak sama nazwa wskazuje taniemieszkania.pl

czy ludzie z wawel seriwsu, firmy oszukującej ludzi, wypowiadającej umowy mogą w bardziej subtelny sposób zacząć udzielać się na tym forum? zresztą na innych również przeginają, zachwalając inwestycje nawet gdy znajdują się niemal na środku torów
antywawelserwis

Postprzez K25 » 18 maja 2011, 12:51

Koleżanka mówiła, że "Apartamenty Przy Dworku" są w sporej promocji. A do tego Murapol jako developer posiada doradztwo kredytowe , czyli pomaga znaleźć najbardziej korzystny kredyt. Ta firma nie "jedzie" na marżach od banków, po prostu wspierają sprzedaż mieszkań oferując nabywcom bardzo korzystne warunki kredytowania- wydaje się może dziwne, ale większość zarabia jakby podwójnie a oni w swych działaniach tego niepreferują. Dlatego warto sprawdzić ich ofertę.
Ostatnio edytowano 18 maja 2011, 12:58 przez K25, łącznie edytowano 1 raz
Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga to powiedz mu o swoich planach...
K25

Postprzez K25 » 18 maja 2011, 12:57

Prawie bym zapomniała dodać, że tanio nigdzie nie kupisz przez najbliższy czas!
A jeśli kupować mieszkanie to już na coś porządnego dlatego trzeba szukać tylko porządnych inwestycji jak Murapol proponuje, u nas w Krakowie może jeszcze mało pokazali ale ponoć w innych miastach ich osiedla są najnowocześniejsze w okolicy.
K25

Postprzez kris » 18 maja 2011, 13:37

Ano, jak "porządnie" buduje Murapol można zobaczyć na filmiku produkcji TVP http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... 10/2910798. I co na to przedmówca?
kris

Postprzez K25 » 21 maja 2011, 17:26

kris napisał(a):Ano, jak "porządnie" buduje Murapol można zobaczyć na filmiku produkcji TVP http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... 10/2910798. I co na to przedmówca?

To była wpadka faktycznie...
to było po pierwsze dawno a po drugie znam kilka osób co mieszkają na osiedlu akurat nie tym co ten stary filmik,
ale stosunkowo niedawno wybudowane i jedna para kupowała bezpośrednio u Murapol mieszkanie i nie było żadnych ekscesów, tylko wszystko zgodnie z umową
a druga odkupiła od kogoś mieszkanie i odwiedzając ich można pozazdrościć miejsca zamieszkania.
Sama oglądałam właśnie mieszkanie w ich obiekcie i mam trudną decyzje do podjęcia, które wybrać...
Także, trzeba na własne oczy zobaczyć zanim się wypowie i nie ma developerów, którzy mają same dobre komentarze w internecie...
K25

Postprzez kris » 21 maja 2011, 20:06

Wpadka? Ludzie zadłużają się po uszy, wyzbywają się oszczędności by kupić mieszkanie, które kosztuje przeciez KILKASET tysięcy złotych, a tymczasem deweloper robi sobie kpiny, odwala fuszerkę jakiej jeszcze w życiu nie widziałem i dla Ciebie to jest po prostu "wpadka"??!! Nie drwij sobie w tak nieładny sposób z tych ludzi, którzy mieli nieszczęście zaufać takiemu deweloperowi, jak murapol.
Po drugie to wcale nie jest stary filmik - jego emisja w TVP była jesienią 2010 r.
kris

Postprzez PiotrekD » 08 cze 2011, 18:01

Moi drodzy, obawiam się, że póki co nie ma dobrych deweloperów. Generalnie deweloper to firma, która buduje za własne pieniądze i sprzedaje gotowe mieszkania, które są jego własnością. W Polsce rzadko się tak zdarza. Moim zdaniem o wiele bezpieczniej jest kupować na rynku wtórnym. Tym wszystkim deweloperom bym nie ufał. Potem się okazuje, że deweloper budował za pożyczone pieniądze z funduszu wysokiego ryzyka bo w banku nie dostał kredytu i mieszkańcy, którzy grzecznie zapłacili zostają na lodzie...
Zapraszam na KRAKOWSKĄ stronę http://www.pokrakowsku.blogspot.com
PiotrekD

Postprzez Ola » 01 paź 2011, 17:49

Prawda jest taka, że ciężko jest w dzisiejszych czasach kupować nowe i drogie rzeczy. Mówię tu między innymi o nowych samochodach nie wspominając już właśnie o mieszkaniach. Tak naprawdę trzeba uważać na każdym kroku, bo to, że kupujesz nowe nie oznacza, że nie będzie z tym problemów. Moim zdaniem warto poświęcić więcej czasu, dokładnie wszystko sprawdzić, a nawet wydać trochę pieniędzy na wynajęcie osoby, która się zna na budownictwie. W końcu lepiej zapłacić i mieć spokój. Ludzie są zachłanni i chcą najwięcej zarobić najmniejszym kosztem dlatego tak to wszystko wygląda. Odnośnie tematu to możesz zorientować się odnośnie firmy Armadadom. Słyszałam, że mają dość dobrą opinie.
Ola

Postprzez MaarcinD » 27 paź 2011, 12:32

Również stanąłem przed problemem kupna nowego mieszkania w Krakowie. Zastanawiam się nad mieszkaniem w centrum. Jestem w stanie zapłacić te 8-8.5tys, ale chciałbym mieć pewność, że trafie na uczciwego dewelopera i nie będę mieć problemu przy odbiorze (nie interesują mnie jakieś wystające rury i miesiące remontów na własną rękę). Odbieraliście ostatnio mieszkania i możecie polecić jakieś apartamenty?
MaarcinD

Postprzez Dominik » 02 lis 2011, 22:13

Nie wyobrażam sobie sytuacji, że przez całe życie zbieram na kupno mieszkania, a później się okazuje, że miałem pecha i trafiłem na nieuczciwego dewelopera. Też chcę w końcu nie musieć wynajmować i być na swoim, ale widzę, że najpierw muszę prześledzić nie tylko, gdzie chcę mieszkać, ale jeszcze przyjrzeć się, od kogo kupuje mieszkanie. Można znaleźć gdzieś listę pewnych deweloperów? Słyszeliście o jakimś rankigu?
Dominik

Postprzez Jolka » 03 lis 2011, 09:21

Też szukałam jakiś ocen deweloperów, ale nic wiarygodnego nie znalazłam. Na rankingdeweloperow.pl jest artykuł o angel city: http://rankingdeweloperow.pl/teksty/201 ... -splacona/. Marcin, to jest w centum, to może Cię zainteresuje.
Jolka

Postprzez olaola » 03 lis 2011, 15:33

jeżeli chcesz apartament w centrum u rzetelnego dewelopera, to polecam angel city. Spłacili już hipotekę i w razie jakichś awarii możesz liczyc na pomoc. Moja kolezanka tam mieszka i jest bardzo zadowolona z mieszkania. Odbierała je w stanie deweloperskim i nie miała zastrzeżeń, a jak coś to w AC mogą ci też wykończyć apartament na życzenie.
olaola

Postprzez Munia » 08 lis 2011, 10:05

Nie no takich rankingów jest sporo, albo chociażby wpisujesz nazwę dewelopera i jest sporo stron gdzie są zbierane opinię o danym 'działaczu'.

K25 napisał(a):Prawie bym zapomniała dodać, że tanio nigdzie nie kupisz przez najbliższy czas!

Oj chyba się mało po rynku rozglądasz.. obecnie w Krakowie można znaleźć mieszkania od dewelopera za 5tys. za metr, a to już aż tak drogo nie jest.
Munia

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe