Dobre przedszkole w Krakowie, wolne miejsca

szkoła podstawowa, gimnazjum, liceum, szkoła zawodowa, technikum, szkoła policealna w Krakowie

Dobre przedszkole w Krakowie, wolne miejsca

Postprzez krokus » 13 sty 2011, 00:12

Czy znacie gdzieś w Krakowie dobre przedszkole i czy są jeszcze wolne miejsca ?

Wiemy jaki jest problem ze znalezieniem dobrego przedszkola z wolnymi miejscami dla naszych dzieci, ale nadal w niektórych są wolne. Wpisujmy tutaj zarówno przedszkola państwowe jak i prywatne z Krakowa, opinie, adres i telefon.
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Dobre przedszkole w Krakowie, wolne miejsca

Postprzez juniorsport » 28 lut 2011, 09:05

Wolne miejsca są jeszcze u nas. Mamy nadzieję, że dla mieszkańców Bieżanowa, Prokocimia i chociażby Złocienia to może być interesująca informacja.

Dojazd do naszego przedszkola z Bieżanowa zajmuje 5-10 minut.

Więcej informacji wraz z ofertą znajdziecie na naszej stronie: http://www.juniorsport.edu.pl

Pozdrowienia dla forumowiczów!
junior sport
juniorsport

Postprzez Mamuska » 15 mar 2011, 13:23

Nie jestem przekonana do przedszkoli prywatnych. Ja mam swoją dwójkę w przedszkolu 33 na Piaskach. Super panie, wielki ogród. Jestem bardzo zadowolona - polecam. A czy są wolne miejsca nie wiem. Trzeba zadzwonić.
Mamuska

Postprzez aaaa » 15 kwi 2011, 20:19

A wiecie coś na temat przedszkola na os. Strusia???
aaaa

Postprzez Socius » 08 cze 2011, 10:30

dziś nie ma problemu z miejscami w przedszkolach, zwłaszcza na białym prądniku, powstało ich mnóstwo. Najlepiej odwiedzić je wszystkie po kolei i samemu wyrobić sobie zdanie. Osobiście polecam Przedszkole Językowe "Marchewkowe Pole". Komuś kto ceni sobie małe kameralne przedszkola bardzo się tam spodoba.
Socius

Postprzez Kasiak » 07 sie 2011, 22:03

Możesz sprawdzić przedszkola na www.dydacto.com
Jest tam możliwość oceniania i komentowania placówek edukacyjnych (o ile administrator profilu placówki jej nie wyłączy). Przedszkola też są w bazie z tego, co widziałam. Sama szukałam dobrego gimnazjum dla córki i trochę mi ta strona pomogła.
Kasiak

Postprzez kapima » 20 lut 2012, 15:05

Witam wszystkich serdecznie, chciałabym poruszyć temat przedszkoli, a właściwie podzielić się swoją opinią o jednym z nich, żeby ostrzec innych rodziców !
Chodzi o prywatne przedszkole ABeeC na Ruczaju które jest do du… Wymienię niektóre uwagi:
1. Panie nie potrafią się profesjonalnie zająć dzieciakami, „ciocie” zmieniają się średnio co 2 miesiące, dzieci nie mają okazji ich poznać. Zwykle są to studentki które nie mają zielonego pojęcia o zajmowaniu się dziećmi w tym wieku, no może zielone mają ale nic więcej.
2. Dzieci nie uczą się niczego wyjątkowego, oglądają dużo bajek. Moje dziecko nie dość że nie poszło do przodu z rozwojem to wręcz się cofnęło
3. Moje dziecko bardzo często wracało do domu z odparzonym tyłkiem bo był źle podtarty, bo już nie wspomną że bardzo często odbierałam dziecko z kupą w pampersie, no bo pani nie zauważyła, a kupa już zaschnięta !
4. Dzieci często są nie przebrane, np. w mokrych skarpetkach po spacerze no bo pani nie wiedziała że dziecko ma w swojej szafeczce drugie na zmianę.
5. Panie nie zwracają uwagi na to czy dziecko jest chore czy zdrowe, niektórzy rodzice są bezmyślni i wysyłali dzieci które normalnie się dusiły taki miały kaszel. Taka mama przyprowadzała dziecko zostawiała „cioci” kupę leków do podania i heja, reszta w nosie ! dla mnie to jest ogromny szok !
6. Na pytania co dzisiaj dziecko robiło w przedszkolu, czy zjadło obiad, czy spało itp. Itd. Nikt nie umiał odpowiedzieć ciągle słyszałam: nie wiem ja przyszłam na popołudnie, nic mi koleżanka nie przekazała.
7. Zdzierają straszną kasę, nawet na posiłkach które kosztują 14 zł a firmie dostarczającej płacą 11 zł. Płacimy również za jakieś książki których w życiu na oczy nie widziałam ani moje dziecko. Wpisowe 300 zł nie wiadomo na co. Na każdej wycieczce, wyjściu znów zdzierstwo. Np. wycieczka do fabryki cukierków kosztowała jakoś 40 zł czy 45 zł z czego bilet wstępu kosztował 6 zł, a co z resztą ? nie sądzę żeby aż tyle bus kosztował.
8. Umowy mają skonstruowane bardzo niekorzystnie dla rodziców za to super korzystnie dla siebie : nie można zrezygnować wcześniej z przedszkola, musi dziecko chodzić do końca semestru, tzn nie musi ale rodzic musi płacić. Trzeba płacić za wakacje bez względu na to czy dziecko chodzi czy nie, a za te miesiące trzeba płacić już w styczniu za jeden miesiąc a w maju za drugi.

Mogłabym tu jeszcze dużo wypisywać, ale szkoda mi czasu. Generalnie apeluję do wszystkich mam – jeśli możecie unikajcie tego przedszkola ! Wiem od innych rodziców że nie tylko mnie się ono nie podoba !
kapima

Postprzez naise » 29 lut 2012, 13:28

Witam,
moje dziecko chodziło do przedszkola nr 175 na Siewnej. Osobiście mogę je polecić. Przedszkolem zarządają bardzo fajne i zorganizowane panie dyr., paniom przedszkolankom również daję dużego plusa. Zalety przedszkola: bardzo dobra organizacja, dużo się dzieje, dzieci wykonują samodzielnie dużo prac, dużo się ucza, dla chętnych organizowane są różnorakie konkursy, duży ogród, smaczne jedzenie ,dzieci zadowolone :)
Czy są miejsca?, to już trzeba zadzwonić.
Podejmujac temat prywatnych przedszkoli, osobiście nie mam do nich przekonania. Żona pracowała w jednym z nich, i sama stwierdziła, że poziom zaangażowania, nawet doświadczenie i wykwalifikowanie pań dużo odbiega od tych tradycyjnych, samorządowych, nie wspominając już o bardzo częstym braku dużego i swobodnego ogrodu dla dzieci. Nie jest to moze reguła, ale wybierajac ponownie posłałbym dziecko do przedszkola samorządowego.
Porównując zaangażowanie i całokształt do szkoły SP109, gdzie teraz chodzi moje dziecko, niebo a ziemia. Ze wskazaniem na przedszkole oczywiście.
naise

Postprzez Malgorzata » 08 mar 2012, 17:33

http://www.marzenie.org.pl/

Witam wszystkie mamy, które zastanawiają się które przedszkole wybrać. Zapewne jest sporo fajnych miejsc gdzie jest wykwalifikowana i empatyczna opieka. Ja mogę polecić przedszkole Marzenie do którego od paru miesięcy uczęszcza moja córka. To wyjątkowe miejsce, kameralne i bardzo przychylne dzieciom i rodzicom. Nowy lokal, bardzo dobrze wyposażony i co najważniejsze wyjątkowo opiekuńcze i dbające o dobro dzieci panie. Rodzice też nie mogą narzekać: przedszkole oferuje elastyczne godziny otwarcia i dostosowuje się (bez dodatkowej opłaty) do możliwości rodziców. Bez wahania polecam :)
Malgorzata

Postprzez orscage » 12 mar 2012, 13:52

Moja znajoma z Bieżanowa poleciła mi dobre przedszkole - jest to krakowski EkoSkrzat. Powstało chyba w zeszłym roku, ale byłam tam z moją córą i jest zachwycona :) Nie może się doczekać kiedy będzie mogła tam pójść - planujemy ją zapisać od września. Uwielbia bawić się w ogrodzie, a obok tego przedszkola jest on bardzo piękny i podobno dzieci nie tylko się w nim bawią ale również uczą się pielęgnować rośliny.

Ważna rzecz - jest to prywatne przedszkole, a wszystkie informacje przeznaczone dla rodziców znajdziesz na stronie EkoSkrzat Kraków
orscage

Postprzez martynas » 12 mar 2012, 13:57

Ja chciałabym wiedzieć jakie przedszkole w Krakowie jest dobre... Raczej chodziłoby mi o niepubliczne...
martynas

Postprzez orscageanon » 12 mar 2012, 16:29

No właśnie EkoSkrzat jest przedszkolem niepublicznym ze świetną kadrą i budynkiem przystosowanym do potrzeb najmłodszych - to można wywnioskować nawet po stronie internetowej. Ale z relacji koleżanki wiem, że tak jest oczywiście w rzeczywistości :)
orscageanon

Postprzez akademiausmiechu » 27 mar 2012, 08:11

Witam - zapraszamy serdecznie do nowo otwartego, artystycznego przedszkola z oddziałem żłobkowym Akademia Uśmiechu w Krakowie Prokocimiu. Jesteśmy z założenia kameralną placówką, mieścimy się na parterze domu jednorodzinnego, w cichej, spokojnej okolicy, w otoczeniu parku i domów jednorodzinnych, posiadamy własny ogródek, mieszczący się z tyłu domu (niegraniczący z ulicą). Zatrudnione panie posiadają kwalifikacje pedagogiczne, doświadczenie i ogromne serce dla Państwa dzieci.Ja sama jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego i tworząc to przedszkole marzyłam, aby było miejscem, gdzie Państwa dzieci będą naprawdę SZCZĘŚLIWE. Będziemy się bardzo starali, aby to marzenie zrealizować Zapraszam serdecznie http://www.akademiausmiechu.edu.pl tel. 604 200 359.
akademiausmiechu

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Powrót do Szkoła