Bezpłatny psycholog/psychiatra Kraków

Gdzie znaleźć dobrą i fachową pomoc lekarską w Krakowie?

Bezpłatny psycholog/psychiatra Kraków

Postprzez nowykrk » 20 lut 2012, 16:00

Witam!
Mam pytanie czy i gdzie mogę otrzymać bezpłatną pomoc u psychologa lub psychiatry w Krakowie sprawa jest ważna a ja się w tym nie orientuje. Dodam, że nie jestem z Krakowa tylko tu studiuje i nie jestem zapisany w żadnej przychodni.
nowykrk

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Bezpłatny psycholog/psychiatra Kraków

Postprzez szukam » 20 lut 2012, 17:13

Tego samego chciałabm się dowiedzieć. Może nie, gdzie można otrzymać bezpłatnie pomoc psychologa, ale czy ktoś poleca DOBREGO psychoterapeutę, który przyjmuje w ramach NFZ. Zależy mi na psychoterapeucie, nie tylko psychologu, a kobieta, do której poszłam nim nie jest. Mam mieszane uczucia, czy chcę chodzić do niej na terapię, ale nie chcę znów iść gdzieś w ciemno. Kogo polecacie?

Do nowykrk: musisz iść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do poradni psychologicznej. Do takich poradni są kolejki.
szukam

Postprzez nowykrk » 21 lut 2012, 16:53

Aha rozumiem a skoro nie jestem tutaj zarejestrowany tylko w rodzinnej miejscowości to co muszę zrobić? Kto to tak właściwie jest lekarz pierwszego kontaktu? Sorki za moją znikomą wiedzę w tym temacie.
nowykrk

Postprzez paula » 29 mar 2012, 15:23

hej :) nie wiem czy szukasz jeszcze pomocy, ale lekarz pierwszego kontaktu to lekarz do którego jestes zapisany w swojej przychodni. mozesz go zmienic poprzez pojscie do innej przychodni w krakowie i zapisanie sie po prostu. Twoja karta zostanie przeslana z poprzedniej przychodni.
paula

Postprzez edytawojtyniak » 08 maja 2012, 10:12

Bezpłatną pomoc psychologiczną można uzyskać w Polskim Stowarzyszeniu Psychologów Praktyków na ul. Zamkowej 4/4 w Krakowie.

Stowarzyszenie od wielu lat realizuje projekty dotowane przez Krajowe Biuro ds. Przeciwdziałania Narkomanii. W bieżącym roku można skorzystać z bezpłatnego poradnictwa rodzinnego, gdzie otrzymacie Państwo natychmiastową pomoc w odniesieniu do zgłaszanego problemu, oraz interwencji kryzysowych- spotkania trwające przez kilka- kilkanaście tygodni, mające na celu rozwiązanie bieżącego kryzysu emocjonalnego.

Wystarczy zadzwonić pod nr 12 422 55 99 w godz. pracy sekretariatu lub pod nr 781 281 448 i umówić się na spotkanie.

Więcej informacji na stronie http://www.pspp.pl
edytawojtyniak

Powrót do Lekarze, szpitale, przychodnie