Bankowość i Finanse

jakie studia wybrać, gdzie studiować w Krakowie, życie na uczelniach krakowskich, wrażenia i opinie

Bankowość i Finanse

Postprzez Filip » 11 maja 2011, 14:09

Gdzie, co jak i dlaczego?

Jak na razie wyszukałem te:
*Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości - zero informacji
* Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego - ludzie mówią, że to uczelnia typu "płać, a zdasz!", więc odpada.

Na Uniwersytecie Jagiellońskim chyba nie ma takiego wydziału co nie? jest tylko sama matma...

Ale może i tego szukam?
Doradźcie mi proszę - szukam uczelni, która da mi najlepszy papierek na pracę w banku.
Filip

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Bankowość i Finanse

Postprzez magnesik » 11 maja 2011, 14:49

A nie myślałeś o Wyższej Szkole Bankowej? Mają naprawdę game ciekawych kierunków i wydaje mi się że każdy powinien coś tam dla siebie odnaleźć, tym bardziej że jak teraz sie zarejestrujesz w ich konkursie www.studiamarzen.pl to możesz wygrać darmowe stypendium, więc jeśli i tak chcesz iść na taki kierunek to może warto spróbować powalczyć :) powodzenia ;)
magnesik

Postprzez Filip » 11 maja 2011, 17:03

A jaka jest różnica?
jakie są opinie?
Proszę o podanie wszystkich uczelni w Krk.

I jeszcze tak dodatkowo, bo na stronach często tego nie ma.
jakie matury powinienem zdać na taki kierunek?

Matma R
Polski P
Język P

Wystarczą?
Filip

Postprzez Lucek » 18 maja 2011, 10:22

Ja mam znajomego na WSB, nie narzeka. Mówił że wykładowcy fajni i trafili mu się fajni ludzie na roku. Jest bodajże na zarządzaniu.
Lucek

Postprzez Majki111 » 21 maja 2011, 19:28

O ja też byłem na zarządzaniu na WSB, i jest tak jak pisze Lucek--nie narzekam, przyjemnie jest. Wykładowcy też mili. Tak że mogę polecić.
Majki111

Postprzez CareerCon » 24 kwi 2012, 14:42

Witam,

Chcesz rozwijać swoje umiejętności?
Chcesz znaleźć nową, lepszą pracę?
Szukasz nowych wyzwań?
Jeżeli TAK, nasze zaproszenie skierowane jest właśnie do Ciebie!

Zapraszamy Państwa do udziału w prestiżowym wydarzeniu – Targi Kariera w Finansach i Bankowości CareerCon, które odbędą się 28 kwietnia 2012r. w Krakowie (Hotel Galaxy****). Wydarzenie jest całkowicie poświęcone branży finansowej - prezentacje znanych firm, najnowsze oferty pracy, opisy nowych projektów, ciekawe wykłady (listę prelegentów oraz tematy wykładów już znajdują się na stronie w zakładce prelegenci!)

Udział w targach jest bezpłatny – należy jedynie wcześniej wypełnić zgłoszenie zamieszczone na stronie targów www.targikarierawfinansach.pl Po jego wypełnieniu jest on automatycznie zapisywany na serwerze.
Mogą Państwo również zabrać ze sobą znajomych, o ile posiadają oni doświadczenie w branży finansowej.

Podczas targów organizatorzy zapewniają uczestnikom bezpłatnie:
– Materiały targowe – katalog targowy, teczki firmowe, magazyny branżowe
– Możliwość odwiedzenia stoiska najlepszych firm z branży finansowej i bankowości
– Możliwość udziału w wybranych prezentacjach, wykładach
– Liczne atrakcyjne nagrody i gadżety

Targi Kariery w Finansach i Bankowości – jest to wydarzenie, podczas którego najlepsze firmy z branży finansowej zaprezentują swoje aktualne oferty pracy, przedstawią projekty nad którymi obecnie pracują, opiszą swoje plany na przyszłość oraz omówią warunki zatrudnienia. Każda z uczestniczących firm posiada własne stoisko, co umożliwi Państwu bezpośredni kontakt z potencjalnym pracodawcą. Ponadto w ramach targów organizatorzy przygotowali wiele ciekawych wykładów, które poprowadzone będą przez jednych z najlepszych specjalistów w kraju.

Wstęp oraz wszystkie materiały, które Państwo otrzymacie podczas targów są w całości bezpłatne.

Rejestracja - Warunkiem uczestnictwa w tym wydarzeniu jest doświadczenie zawodowe w obszarze finansów. Organizatorzy prowadzą rejestrację kwalifikowaną, co oznacza, że przyjmowane są zgłoszenia wyłącznie tych osób, które to doświadczenie posiadają. Aby umożliwić udział w tym wydarzeniu nawet najbardziej zapracowanym specjalistom targi organizowane są w sobotę. Obrazek
UWAGA! Potwierdzenie o zakwalifikowaniu się do uczestnictwa w Targach, jak również komplet informacji o wydarzeniu, otrzymacie Państwo drogą elektroniczną w tygodniu poprzedzającym wydarzenie!
CareerCon

Postprzez Kamilka24 » 27 kwi 2012, 13:07

Filip napisał(a):Gdzie, co jak i dlaczego?

Jak na razie wyszukałem te:
*Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości - zero informacji
* Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego - ludzie mówią, że to uczelnia typu "płać, a zdasz!", więc odpada.

Na Uniwersytecie Jagiellońskim chyba nie ma takiego wydziału co nie? jest tylko sama matma...

Ale może i tego szukam?
Doradźcie mi proszę - szukam uczelni, która da mi najlepszy papierek na pracę w banku.

Filip, którą uczelnię wybrałeś?
Może moją? :D
Ja studiuję na wszibie, ale informatykę. Chwalę sobie oj chwalę! Kierunek jest cięzki, jest dużo nauki, ale za to jakie perspektywy na przyszłośc :)
Podobnie jest z finansami i rachunkowością, ten kierunek jest wręcz u nas rozrywany! Wszyscy wiedzą, że nauka o pieniążkach to przyszłość :D
Kamilka24

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Powrót do Studia

Forum Mieszkanie

Popularne: