Apartamenty Pod Magnoliami ul. Smętna / Bronowice (Mak Dom)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Apartamenty Pod Magnoliami ul. Smętna / Bronowice (Mak Dom)

Postprzez krokus » 25 paź 2010, 18:13

Mak Dom Sp. z o.o. Apartamenty Pod Magnoliami Kraków, Bronowice, ul. Smętna

Mieszkania: od 33 do 67 m²
cena - od 6700 do 7600 PLN/m²
Termin realizacji: od kwiecień 2011 do czerwiec 2011
Typ własności: Własność Hipoteczna
Garaż: tak
Miejsce postojowe: tak
Ilość budynków: 3
Ilość pięter: 2

Apartamenty pod magnoliami są naszą propozycją odkrycia magii życia w jednej z najbardziej zielonych i spokojnych dzielnic Krakowa – Bronowicach. Trzy kameralne 3 – kondygnacyjne budynki położone są na zamkniętym terenie przy dawnym Trakcie Benedyktyńskim, którego wspomnieniem dziś jest otoczenie kilkusetletnich dębów.

Oferujemy Państwu 84 apartamenty o powierzchniach od 33 do 67 metrów z możliwością ich łączenia, każdy z balkonem lub ogródkiem z tarasem, wraz z miejscami postojowymi w wielostanowiskowym garażu podziemnym.

O wysokim standardzie inwestycji świadczą m.in. windy cichobieżne, którą pozwolą w komfortowy sposób komunikować się z poziomu garażu aż na 2 piętro. Nowoczesna architektura wraz z naturalnymi i najlepszymi materiałami wkomponuje się w młodopolski nastrój stworzony przez Wyspiańskiego, Tetmajera, Rydla....

Bezpośredni wyjazd z ul. Smętnej na ul. Radzikowskiego, pozwala na szybki dojazd zarówno do centrum Krakowa jak i bezkolizyjny wyjazd w kierunku autostrady A4 i Międzynarodowego Portu Lotniczego w Balicach. Dla Państwa wygody w pobliżu znajdują się centra handlowe: Makro, Ikea, Witek a także szkoła podstawowa i przedszkole w domu Pod Gackiem.

Dlatego też osobiście postaramy się Państwa przekonać do zamieszkania w miejscu, które uczyni życie komfortowym, spokojnym i bardziej przyjaznym...

wasze opinie?
krokus

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Re: Apartamenty Pod Magnoliami ul. Smętna / Bronowice (Mak D

Postprzez Hans » 25 sie 2011, 21:16

Oglądałem to. Trochę dają się we znaki nisko przelatujące samoloty. :roll: Byłem akurat jak casy latały trójkami.
Hans

Postprzez Kazimierz » 15 lis 2011, 10:06

Ja również byłem. Okolica piękna, budynki bardzo ładne, wykończone w dobrym standardzie. Na tym zalety się kończą, Nisko przelatujące samoloty to jedno, ale dodatkowo: ciemne, nieustawne mieszkania, pseudo okno w aneksie kuchennym (mieszkania ~63m, które oglądałem), ogrzewanie+ciepła woda - gaz, praktyczny brak komórek lokatorskich, mała ilość miejsc parkingowych przed budynkiem i bardzo nieprzyjemny dyrektor finansowy, z którym przyjdzie Wam negocjować warunki zakupu (możliwości negocjacyjne niewielkie).
Kazimierz

Postprzez Gość » 24 lis 2011, 15:28

Nisko latające samoloty - zgadza się, ale jak dla mnie do przeżycia.
Nieprzyjemny dyrektor handlowy - nie nazwałabym go nieprzyjemnym, jest miły ale zdecydowany i trochę sztywny, rzeczywiście możliwości negocjacyjne są niewielkie (a szkoda, bo mieszkania nietanie, ale ma to swój plus jeśli jest się kiepskim negocjatorem, przynajmniej później człowieka nie trafi jak dowie się ile mniej płacił sąsiad za takie samo mieszkanie ;)). Za to pani obsługująca klientów niezwykle miła i zawsze pomocna.
Miejsc postojowych przed blokiem rzeczywiście nie ma wiele ale za to garaży jest prawie tyle samo ile mieszkań. Odwiedzający znajomi jakoś sobie poradzą ;)

Jeszcze jeden minus - spóźnili się z oddaniem mieszkania 1,5 miesiąca.

Poza tym jak do tej pory wszystko wygląda dobrze. Nie wiem jak inne mieszkania ale moje jest bardzo ustawne i jest to zdanie nie tylko moje ale również znajomych, którzy je oglądali. Wcale nie jest ciemne, wręcz przeciwnie, do czego przyczyniają się duże okna do samej podłogi. Standard wykończenia budynków naprawdę dobry.
Okolica zielona, spokojna, bardzo przyjemna. Dużym atutem jest niska zabudowa wokół. Budynki z zewnątrz też bardzo ładnie się prezentują.

Deweloper jest do dyspozycji na każde moje zapytanie czy wątpliwość, w mgnieniu dostaję odpowiedzi na moje pytania i mam wszystko załatwiane, tu muszę naprawdę pochwalić, bo niby to oczywiste jeśli płaci się takie pieniądze za mieszkanie, ale rzeczywistość pokazuje, że niekoniecznie...
Przy odbiorze też nie było problemu, jedna rzecz do poprawienia, spisaliśmy aneks i zostało to poprawione właściwie od ręki.
Gość

Postprzez Profesjonalista » 24 lis 2011, 19:37

Dla tych, którzy są zainteresowani zakupem apartamentów ale brakuje im środków możemy polecić kredyty hipoteczne dostosowane do indywidualnych wymagań i możliwości.
Email: niskie@raty-kredytow.pl
Profesjonalista

Postprzez Profesjonalista » 24 lis 2011, 19:41

Poprawny adres email w sprawie kredytów hipotecznych to: niskie@raty-kredytu.pl

Profesjonalista napisał(a):Dla tych, którzy są zainteresowani zakupem apartamentów ale brakuje im środków możemy polecić kredyty hipoteczne dostosowane do indywidualnych wymagań i możliwości.
Email: niskie@raty-kredytow.pl
Profesjonalista

Postprzez futro » 30 lis 2011, 22:51

Ja również zastanawiam się na zakupem mieszkania na tym osiedlu. Martwi mnie tylko jedna rzecz o której już wspomnieliście, nisko przelatujące samoloty. Nie wiem czy do tego hałasu da się przyzwyczaić.. Szperałem trochę po necie szukając ścieżki schodzenia samolotów i znalazłem w Biuletynie Informacji Publicznej info z nt. poziomu hałasu w tej okolicy, poniżej link:
http://www.wrotamalopolski.pl/root_BIP/ ... 470_09.htm
Osiedle Pod Magnoliami jest akurat na granicy strefy C czyli strefy ograniczonej zabudowy. ( załącznik nr 1 )
Może robię z igły widły ale miała to być spokojna okolica:/
futro

Postprzez mieszkaniec » 31 sty 2012, 14:34

A mam pytanie czy ktoś już mieszka, bo ja tak i wcale tak kolorowo nie jest. I nie mam na myśli przelatujących samolotów, bo ich prawie nie słychać.

Pozdrawiam
mieszkaniec

Postprzez annap » 07 lut 2012, 22:21

Witam, mam dylemat w zwiazku z mieszkaniem na wspomnianym osiedlu. Proszę o kontakt na maila : anna.p70@wp.pl . Być może będzie Pan/Pani miał okazje mi pomóc. Z góry dziękuje.
annap

Postprzez bigosjestrudy » 09 lut 2012, 21:18

Witam Państwa

Oto kilka informacji na temat ww inwestycji...

Przelatujące samoloty nie stanowią żadnego problemu.Mieszkamy z rodzina od 2 tygodni i wcale ich nie słyszymy.

Mieszkanie jest jasne,układ:poł.-wsch. Mieszkania od głównej ulicy przynajmniej na parterze są faktycznie ciemne i maja pseudo okna.Proponuje kupić od południa i problem rozwiązany.

Co do ustawności mieszkań.Wszystko jest Ok z wyjątkiem ściany rtv-jest zaznaczona na planie w każdym mieszkaniu w salonie.Powinna być zdecydowanie dłuższa.

Najciekawszym dodatkiem do mieszkania jest ogródek.Nasza córka już w planach ma piaskownice ze zjeżdżalnią, a my z żoną grilla na powietrzu ;-)

Co do minusów...

Dyrektor biura sprzedaży jest totalnym ignorantem w każdej kwestii.Jak dla mnie nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednim stanowisku.Do momentu zakupu mieszkania i wpłaty pieniędzy było wszystko ok.Potem zaczęły się problemy.Do dnia dzisiejszego nie zostało całe osiedle oddane przez nadzór budowlany do użytku- maja jeszcze czas ale nic nie robią w kierunku by sprawę przyspieszyć.Obiecywali,że będzie to załatwione do grudnia,potem stycznia,a mamy luty i dalej nic.Pan dyrektor unika jak ognia kontaktu z nami,biuro nie odpisuje na maile,nie odbierają telefonów oraz na wszytko maja wyuczoną regułkę.Do dnia dzisiejszego były dwie awarie ogrzewania.Ostatnio biuro sprzedaży pobiło samych siebie i zakazało parkowania na WYKUPIONYM miejscu parkingowym w garażu podziemnym.:) Na marginesie wspomnę, iz mieszkamy tu 2 tygodnie i jeszcze nie mamy ciepłej wody, nadmieniam, że jest luty

Kończąc.Cała inwestycje oceniam bardzo pozytywnie.Standard wykończenia bloków,mieszań oraz miejsc wspólnego użytkowania jest bardzo dobry.Adekwatny do ceny.Samoloty nie są problemem.

Największym minusem jest Krakowskie biuro sprzedaży które diametralnie odbiega od innych.Po prostu obowiązki ich przerosły.

Więcej na priv.

Miłego mieszkania ;-)
bigosjestrudy

Postprzez mieszkaniec » 09 lut 2012, 21:22

Mieszkania naprawdę fajne, a Dyrektorem przecież nikt mieszkać nie będzie:)

POzdrawiam
mieszkaniec

Postprzez Kubista » 10 lut 2012, 18:17

Zastanawiam sie wlasnie nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Prosze o kontakt i wiecej informacji: yacoob@poczta.onet.pl
Kubista

Postprzez nowy » 12 lut 2012, 23:29

Ja planuje wprowadzić się pod magnolie w niedługim czasie ale jak tu mieszkać bez ciepłej wody?? Oddanie budynku non stop przekładają! To już przegięcie z ich strony!! Czas zrobić z tym porządek!!. Na szczęście mam znajomego w miejscowej gazecie. Opiszemy jak to "Dyrektor" robi ludzi w h... :)
nowy

Postprzez nabywca » 17 lut 2012, 20:27

Witam,

nie wiem dlaczego wszyscy tak narzekają na tego dyrektora, ja go odbieram całkowicie pozytywnie. Jak dla mnie bardzo uprzejmy człowiek, może niektórzy z was źle oceniają jego dość poważną postawę, ale osobiście uważam, że to człowiek na poziomie i bardzo miło mi się z nim rozmawiało nie tylko w kwestiach mieszkaniowych. Odbiór fakt trochę późno, ale w końcu nie dyrektor buduje te mieszkania, tylko ekipy budowlane...zapewne pan dyrektor potraktuje osoby, które zawalają terminy bardziej poważnie niż klientów ;)
nabywca

Postprzez nowy » 18 lut 2012, 00:57

A czy ja z dyrektorem będę mieszkał?? Nie interesuje mnie jak miło się z nim rozmawia ani jak się ubiera. Ma działać!! On jest od pilnowania spraw osiedlowych. Ale jak widać dba tylko o swoje sprawy i chyba chce oddać całe osiedle jednocześnie. Co z tego że budynki w głębi osiedla później zaczęto budować, jak mieszkańcy mogą poczekać na reszte. Co z tego że obiecywane było już kilkakrotnie oddanie budynków. Jego obowiązkiem jest informowanie nowych nabywców o tych sprawach.
Fakt był miły ale jak Ci sprzedawał mieszkanko, później olewka.
nowy

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Następna strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe