Apartamenty Pod Magnoliami ul. Smętna / Bronowice (Mak Dom)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: Apartamenty Pod Magnoliami ul. Smętna / Bronowice (Mak D

Postprzez Dubaj » 21 lut 2012, 10:47

ja tez mieszkam jzu od jakiegos czasu na osiedlu, ale brak pelnego ogrzewania i przede wszystkim cieplej wody bardzo mi zniszyl obraz tak pieknego mini osiedla!!!!
zastanawiam sie co bedzie jesli nei bedzie odbioru technicznego do konca lutego????? To przeciez ostateczny termin oddania zawarty w umowie przedwstepnej? czy mozemy ekzekwowac jakis stosowny ekwiwalent???? Pieniazki nasze popracowaly juz sporo przez ponad pol roku na koncie dewelopera, wiec ...... prosze o kontakt juz mieszkajacych na naszym osiedlu Pod Magnoliami
syla30@poczta.fm
Dubaj

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez nowy » 02 mar 2012, 10:00

Wiecie może czy osiedle zostało już oddane??
A ciepłej wody dalej nie ma:(
nowy

Postprzez nowymieszkaniec » 02 mar 2012, 13:09

Tak, zostało już oddane, teraz czeka się podobno na uprawomocnienie się decyzji i ciepła woda ma być ok 12 marca ;)
nowymieszkaniec

Postprzez Shimar » 06 mar 2012, 15:44

Witam,

Kupilam mieszkanie na tym osiedlu ale jeszcze nie mieszkam. Mam bardzo podbne zdanie na temat Pana Dyrektora - dopoki chodzilo o zakup mieszkania full profeska, ale gdy juz chodzilo o brak ogrzewania, brak wody, przerwy w dostawie pradu, opoznienia w oddaniu budynku - okazywalo sie ze to ja mam zbyt wygorowane potrzeby :) Mam wrazenie ze sie Panu pomylily epoki i klient z petentem.
Mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie sie dobrze mieszkalo.
Z tego co wiem to osiedle jest juz oddane, uprawomocnienie decyzji ma nastapic w ten piatek.

Czy wiecie moze czy sa jakies rzeczy z ktorych deweloper ma sie wywiazac przed ostatecznym podpisaniem aktow?
Shimar

Postprzez jabe » 06 kwi 2012, 21:09

Ja też mam zamiar kupić mieszkanko na tym osiedlu. "Schody" zaczynają się już od momentu przysłania do akceptacji umowy przedwstępnej. Najlepiej nie czytać i na wszystko się zgodzić. Tylko później mogą być kłopoty. UWAŻAJCIE na zapisy które zawierają niedozwolone klauzule. CZYTAJCIE bardzo uważnie. Można później mieć wiele kłopotów a firma MAKDOM za nic nie będzie odpowiadała. Ponad miesiąc czasu trwały negocjacje usuwające zawarte teksty których tam być nie powinno a i tak wszystkiego nie dało sie usunąć. Dyrektor handlowy - miły, sympatyczny ale nie mogący (jak twierdzi) wyrażąć zgody na zmianę zapisów. TAK MA BYĆ I KONIEC, KROPKA!!!!! - Totalnym błędem jest też narzucanie klientowi usługi notarialnej u wybranej przez pana dyrektora notariuszki. Po wizycie u pani Notariusz (przeciętny poziom zawodowy) zastanawiam się czy kupować to mieszkanie. Nerwy, nerwy, strata czasu. Brak prawdziwego biura sprzedaży, brak prawnika z którym można byłoby negocjować fatalnie przygotowane umowy. Pan dyrektor jest architektem i bardzo trudno rozmawia się z nim o aspektach prawnych czy zastosowanych w umowach niedozwolonych klauzulach. Bardzo miła, grzeczna pani specjalista od spraw sprzedaży ale także nic nie mogąca. Dokładnie tłumaczy wszystko tak samo jak pan dyrektor. A przecież firma ma ponad 20-letni staż na rynku. No to umowy mogłaby już "dopracować" tak aby obie strony (sprzedający/kupujący) były zabezpieczone . Usłyszałam, że żaden z kupujących nie wnosił tyle zastrzeżeń do umowy co ja..... - Dobry klient to taki który nie okazuje znajomości tematu. Odczułam to już dosadnie. - I teraz myślę czy w to "wchodzić" - Może uda się "zreformować" Pana Dyrektora.
Co do osiedla to nie ma zastrzeżeń. Nie bójcie się samolotów. Bardziej hałasują samochody ale ich tam nie będzie.
jabe

Postprzez uo » 07 kwi 2012, 11:29

Totalnym błędem jest też narzucanie klientowi usługi notarialnej u wybranej przez pana dyrektora notariuszki.

co do tego wpisu to akurat nie masz racji,praktycznie kazdy deweloper ma podpisana umowe ze "swoim"notariuszem i tylko u niego mozesz spisac umowe w formie aktu,czysty biznesowy kontrakt
uo

Postprzez JABE » 07 kwi 2012, 19:47

ha ha to jest niedozwolona klauzula, poczytaj sobie przepisy. Dobry deweloper zawsze wyrazi zgodę na Twojego notariusza. W końcu to Ty płacisz za usługę kancelarii.
- Oczywiście, zgadzam się z tym, że współpracują z wybranymi kancelariami - ale to ja jestem klientem i to ja wydaję mnóstwo kasy, ja muszę zabezpieczyć swoje ewentualne przyszłe roszczeni.... i to ja mam prawo do wyboru kancelarii notarialnej. MAMY XXI wiek i trzeba mieć swoje zdanie, a nie bać się...., czytać dokładnie umowy albo pytać mądrzejszych.
- Po sprzedaży mieszkań biuro sprzedaży zostanie zlikwidowane a mieszkańcy tego mini osiedla zostaną z ewentualnymi problemami [OBY ICH NIE BYŁO]... więc naprawdę wiem co piszę i tylko szczerze radzę.
- Nie wiadomo jakie kompetencje ma zarządca. A pamiętajcie firma ma siedzibę pod Warszawą i ewentualne spory ... to do Sądu w Warszawie...
Osiedle bardzo mi się podoba i chciałabym tam zamieszkać. No, jeszcze zastanawiam się jak przekonać nieugiętego dyrektora do swoich racji i zmian zapisów w umowie. Bardzo trudne rozmowy...
NIKOMU NIE ODRADZAM ZAKUPU MIESZKANIA U TEGO DEWELOPERA tylko radzę czytać, czytać i korzystać ze swoich praw.
JABE

Postprzez Kamelia » 25 kwi 2012, 18:43

Problem z wybraniem swojego notariusza polega na tym, że cała dokumentacja musiałaby podróżować między kancelariami, ten wybrany jest z nią zapoznany co ułatwia podpisanie umowy. A osiedle piękne, sami mili ludzie, kameralna atmosfera, na pewno będzie się tam super mieszkać.
Kamelia

Postprzez OlinkaMK » 25 kwi 2012, 19:14

Witam!
Planuję kupno mieszkania na tym osiedlu. Chciałam zapytać jak kształtują się koszty miesięczne - czynsz a w szczególności ogrzewanie (mieszkanie 50m, parter lub I piętro). Zostałam poinformowana, że jest możliwość negocjacji ceny w wysokości do 8%. Czy w Waszych przypadkach była to podobna wartość? Jakie problemy, oprócz wcześniej wymienionych mogę napotkać?
Będę wdzięczna za kontakt. Mój mail to greenone@interia.pl
OlinkaMK

Postprzez kiciorek256 » 26 kwi 2012, 18:53

OlinkaMK napisał(a):Witam!
Planuję kupno mieszkania na tym osiedlu. Chciałam zapytać jak kształtują się koszty miesięczne - czynsz a w szczególności ogrzewanie (mieszkanie 50m, parter lub I piętro). Zostałam poinformowana, że jest możliwość negocjacji ceny w wysokości do 8%. Czy w Waszych przypadkach była to podobna wartość? Jakie problemy, oprócz wcześniej wymienionych mogę napotkać?
Będę wdzięczna za kontakt. Mój mail to greenone@interia.pl

Witam, kupiłem niedawno mieszkanie na Smętnej 7, co do negocjacji, to zależy od mieszkania, na niektóre jest większe zniżka na niektóre mniejsza, mi się udało kupić z super rabatem, jestem zadowolony, trzeba próbować i rozmawiać, generalnie jak Dyrektor widzi, że chcesz kupić to daje spoko rabaty, z tego co wiem odnośnie opłat to ok 2,5zł czynszu a sąsiadka mi powiedziała, że przy metrażu 44,5m zapłaciła ok100zł za miesiąc.
kiciorek256

Postprzez Karola » 07 maja 2012, 20:30

Witam,

za 2 tyg. przeprowadzam się do naszego pięknego osiedla i rozważam zawarcie umowy z ISTS. Czy ktoś korzysta już może z ich usług? Co sądzicie o jakości internetu?
Pozdrawiam wszystkich dalszych i bliższych sąsiadów:)

---------------
edit by krakus: Forum przeniesione Apartamenty pod Magnoliami
Karola

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe