Apartamenty Kaskada ul. Dobrego Pasterza (SuperKrak)

Rynek pierwotny, nowe domy, mieszkania, apartamenty, osiedla, deweloperzy, budowa w Krakowie i okolicy

Re: Apartamenty Kaskada ul. Dobrego Pasterza (SuperKrak)

Postprzez Japa » 30 lis 2011, 09:47

Jak mi zejdą do 5800m2 mogę kupić tam mieszkanie (a poszukuję mieszkania > 70m2), tyle w temacie.
Ceny tam są chore i nic nie zmieni mojego zdania, tylko obniżka tych cen :)
Japa

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Postprzez Fiber » 29 gru 2011, 20:37

Witam
Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. bylem w biurze i panie zdawaly sie byc mile moze dlatego ze jeszcze nie pytalem o grunt;)
Odpowiada mi przede wszystkim lokalizacja i cena w sumie tez tylko mam obawy co do pozniejszego utrzymania mieszkania tzn. czy nie bede musial placic kosmicznego czynszu. Dziwi mnie tylko ze (mimo to jak niektorzy odczuli ze panie sprzedajace sa bardzo niemile) jest jeszcze tak duzo wolnych mieszkan a przeciez budynek juz stoi i trwaja prace wykonczeniowe. a jesli chodzi o cene to konkurencja ma bardzo zblizona cene ( mysle ze prawdziwie konkurencyjna cena to 5000) wiec zanim sie zdecyduje moze wie ktos jak obecnie wyglada tam sprawa z gruntem i czy mozna oszacowac wysokosc czynszu w jakis sposob?
a moze ktos tez powaznie zastanawia sie nad kupnem mieszkania wlasnie na tym osiedlu?

pozdrawiam:)
Fiber

Postprzez Kas » 16 lut 2012, 12:58

Dziwią mnie Wasze komentarze odnośnie nieuprzejmości Pań pracujących w biurze... Naprawdę. Mam z nimi do czynienia od listopada i ANI RAZU nie miałam nieprzyjemnego kontaktu z nimi, a miałam ku temu sposobności, choćby dlatego że przed podpisaniem umowy przedwstępnej ściągnęłam prawnika i przetrzepałam ich równo odnośnie prawie każdego punktu w umowie.

Nie miałam nigdy problemów z nimi, nie ukrywali niczego. Kwestie odpłatności za wieczyste użytkowanie gruntu są ustalane odgórnie i nie mogą rzucić wyższych stawek. Mało. W 2012 mają wejść nowe przepisy dotyczące wieczystego użytkowania - nie pamiętam dokładnie jakie i kiedy, ale koniec końców umożliwią one wykup terenu na dogodnych warunkach (umorzenie części płatności, stawki nie rynkowe). I prawnik mi to potwierdził. MÓJ prawnik, nie ICH.

Od początku było tak, że jeśli poprosiłam o coś, to mi dawali, niczego nie ukrywali. Chcę się przejść do mieszkania, zobaczyć jak wygląda? Proszę bardzo, w tą sobotę może Pani przyjść i sobie zmierzyć wszystko i obejrzeć. Polecam się przejść do innych deweloperów, jak np. tych co budują Villę Grażyna. Umowa przedwstępna? Eeee, a po co Pani tak dużo wcześniej? Może Pani ją przejrzeć dzień przed podpisaniem, powinno wystarczyć. Oświadczenie o zwolnieniu hipoteki z Pani mieszkania po spłacie 100% jego wartości? Eeee, nie mamy tego teraz...ale będzie...jak Pani podpisze umowę... To dopiero kupowanie kota w worku.
Kas

Postprzez Maruda » 20 lut 2012, 23:10

Hehe, z treści tej wypowiedzi można wysnuć wnioski iż TWÓJ prawnik == ICH prawnik.
Maruda

Postprzez syn » 21 lut 2012, 23:04

Witam,

Czytam Panstwa komentarze i mysle, ze kazdy ma swoje zdanie na ten temat, ale nie jest to obiektywne.
Osobiscie kupilam mieszkanie na osiedlu kaskada . Znalazlam na internecie, skontaktowalam sie z Pania (b; sympatyczna i pomocna w wyborze); Po tygodniu podpisalam umowe i jestem zadowolona; W zyciu trzeba podejmowac decyzje przemyslane, ale rowniez kierowac sie intuicja; Jesli bedziemy ciagle analizowac wszystkie za i przeciw to mina lata zanim sie zdecydujemy na cokolwiek. mam doswiadczenie odnosnie kupna nieruchomosci i jestem zadowolona z wyboru;
Pozdrawiam serdecznie wszystkich
syn

Postprzez janson » 14 mar 2012, 18:37

Ostatnio wprowadzono promocje na mieszkania w Apartamentach Kaskada. Problem w tym, ze przekreślona cena za m2 przed promocją jest zawyżona (wiem bo wcześniej spisałem sobie ceny za m2 kilkunastu mieszkań). Kolejny nieładny manewr ze strony firmy SuperKrak.
janson

Postprzez ja123 » 21 mar 2012, 20:54

Witam wszystkich,
Prześledziłam posty od początku i martwi mnie, że minęło tyle czasu, a mieszkań jest dalej dużo wolnych. Osobiście jestem bardzo zainteresowana kupnem mieszkania w Kaskadzie, ale mam też w zanadżu Zaczarowany Młyn i inwestycję przy ulicy Łepkowskiego. Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje na temat tych inwestycji?

Pozdrawiam:)
ja123

Postprzez Japa » 21 mar 2012, 22:11

ja123 napisał(a):Witam wszystkich,
Prześledziłam posty od początku i martwi mnie, że minęło tyle czasu, a mieszkań jest dalej dużo wolnych. Osobiście jestem bardzo zainteresowana kupnem mieszkania w Kaskadzie, ale mam też w zanadżu Zaczarowany Młyn i inwestycję przy ulicy Łepkowskiego. Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje na temat tych inwestycji?

Pozdrawiam:)

Na Łepkowskiego zalało tą inwestycję na pewno raz, jak kanalizacja nie wytrzymała.
Na pewno osuszali garaże (to było na początku roku 2011), ale czy zrobili coś więcej w tym temacie nie wime
Co do ZM nie mam żadnych informacji, więc się nie wypowiadam
Japa

Postprzez krakus » 29 mar 2012, 22:45

Utworzone zostało dla Was osobne forum mieszkańców, gdzie możecie swobodnie zakładać dowolne tematy, bez potrzeby pisania w jednym. Jeśli będziecie chcieli jakiś zamknięty dział albo inne życzenia to dajcie znać. ;)

Apartamenty Kaskada FORUM
KRK
krakus
Administrator

Postprzez wesolutka » 01 kwi 2012, 17:00

Witam,
jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania w tej inwestycji. Ceny nie sa atrakcyjne ale konkurencja już wyprzedała większość mieszkań więc za dużego wyboru nie ma....
Mam kilka pytan do osob ktore kupily, czy na tej nieruchomosci jest jakas hipoteka, czy inwestor budowal z wlasnych srodkow? kiedy mozna wejsc wykanczac lokale, a kiedy planowane sa odbiory? co z tym użytkowaniem wieczystym? dlaczego tak mało mieszkań jest sprzedanych, a inwestycja jest na zakończeniu?
Czy znalezliscie jakies inne ciekawe inwestycje w poblizu z odbiorem w tym roku?
wesolutka

Postprzez jagaba » 12 kwi 2012, 18:41

Ja też miałam zamiar kupić w Kaskadzie. Jest bardzo drogo!!! Bardzo drogie miejsca garażowe. Bardzo ciasno. W okolicy masz ul.felińskiego - gotowe ,dużo przestrzeni, ładne mieszkania, ładne balkony - lecz masakra komunikacyjna. Szkoda że deweloper budując tak duże osiedle nie pomyślał o komunikacji. "Zaliczyłam" dużo ciekawych inwestycji (gotowych do odbioru i wykończenia). W wielu przypadkach można ceny dobrze wynegocjować. Mnie udało się to w Apartamentach pod Magnoliami. Ciężko szły te nogocjacje ale udało się. Za ok.7600/m2 mam mieszkanie, miejsce garażowe (dosyć spore) i komórkę lokatorską. - Ale jeszcze zastanawiam się (mam troszkę czasu bo zrobiłam rezerwację). Z tego co wiem to można chyba u nich jeszcze coś kupić. "Gotowce" mają też na Chełmońskiego, bardzo ładne, z wykończeniem pod klucz - cena bardzo przyzwoita, ale garaże drogie. W pobliżu budują galerię (chyba bronowicką). - Od stycznia br "siedzę" w tym temacie, szukam, liczę, negocjuję, zwiedziłam już tyle inwestycji , że księgę mogłabym napisać. Przyznaję rację tym, którzy piszą iż w biurach sprzedaży pracują mało (pisząc delikatnie) sympatyczne osoby. Może za mało zarabiają i nikt im nie płaci za "sympatyczność". Na kilkadziesiąt "zaliczonych" inwestycji ze smutkiem stwierdzam, iż tylko w kliku spotkałam się z bardzo miłą ciepłą atmosferą - a jest to bardzo ważne.
Nie podejmuj decyzji spontanicznie, Jak masz czas to i masz gdzie mieszkać to SPRAWDZAJ, PYTAJ I CZYTAJ UWAŻNIE UMOWY.... Pozdrawiam
jagaba

Reklamy są emitowane zgodnie z zasadami Google i nie są werifikowane przez forum-krakow.pl. Prosimy być ostrożnym i dokonać własnej oceny reklamowanego produktu.

Poprzednia strona

Powrót do Inwestycje mieszkaniowe