przez jagaba » 12 kwi 2012, 18:41
Ja też miałam zamiar kupić w Kaskadzie. Jest bardzo drogo!!! Bardzo drogie miejsca garażowe. Bardzo ciasno. W okolicy masz ul.felińskiego - gotowe ,dużo przestrzeni, ładne mieszkania, ładne balkony - lecz masakra komunikacyjna. Szkoda że deweloper budując tak duże osiedle nie pomyślał o komunikacji. "Zaliczyłam" dużo ciekawych inwestycji (gotowych do odbioru i wykończenia). W wielu przypadkach można ceny dobrze wynegocjować. Mnie udało się to w Apartamentach pod Magnoliami. Ciężko szły te nogocjacje ale udało się. Za ok.7600/m2 mam mieszkanie, miejsce garażowe (dosyć spore) i komórkę lokatorską. - Ale jeszcze zastanawiam się (mam troszkę czasu bo zrobiłam rezerwację). Z tego co wiem to można chyba u nich jeszcze coś kupić. "Gotowce" mają też na Chełmońskiego, bardzo ładne, z wykończeniem pod klucz - cena bardzo przyzwoita, ale garaże drogie. W pobliżu budują galerię (chyba bronowicką). - Od stycznia br "siedzę" w tym temacie, szukam, liczę, negocjuję, zwiedziłam już tyle inwestycji , że księgę mogłabym napisać. Przyznaję rację tym, którzy piszą iż w biurach sprzedaży pracują mało (pisząc delikatnie) sympatyczne osoby. Może za mało zarabiają i nikt im nie płaci za "sympatyczność". Na kilkadziesiąt "zaliczonych" inwestycji ze smutkiem stwierdzam, iż tylko w kliku spotkałam się z bardzo miłą ciepłą atmosferą - a jest to bardzo ważne.
Nie podejmuj decyzji spontanicznie, Jak masz czas to i masz gdzie mieszkać to SPRAWDZAJ, PYTAJ I CZYTAJ UWAŻNIE UMOWY.... Pozdrawiam